Caloriferul ăsta a căzut peste copii, în pauza mare

Ultima actualizare:

    La orele prânzului, instalatorii montau caloriferul la locul luiFoto: Roberto Sălceanu
La orele prânzului, instalatorii montau caloriferul la locul luiFoto: Roberto Sălceanu

A trecut o lună de la deschiderea anului şcolar şi s-au înregistrat deja mai multe incidente, unele chiar grave. Ieri, un calorifer greu, din fontă, a căzut peste trei elevi, la Liceul ”Grigore Moisil” din Capitală. Din fericire, copiii s-au rănit uşor.

Îngroziţi. Aşa i-am găsit pe profesorii din Liceul ”Grigore Moisil” din Capitală. Veniseră echipaje SMURD, ISU, ambulanţe, aproape toate maşinile dotate cu sirene. În pauza mare, la ora 9.45, trei elevi de 11 -12 ani, din clasa a V-a, se jucau pe un hol de la parterul şcolii. La un moment dat au crezut că este distractiv dacă se urcă pe caloriferul greu, din fontă, ca să se uite mai bine în curtea şcolii. Poate după un coleg. În secunda următoare, radiatorul uriaş, care cântăreşte circa 150 kg, s-a prăbuşit, iar copiii au ţipat speriaţi.

Incidentul a fost anunţat de îndată, iar la faţa locului au sosit echipajele de salvare. Medicii au stabilit că o fetiţă s-a rănit la un deget, ”o zgărâietură”, după cum ne-au povestit profesorii. O altă fetiţă s-a lovit la picior, nimic grav şi a refuzat să meargă la spital. Un băieţel s-a plâns că îl doare piciorul, fără să aibă ceva fracturat şi a fost dus la spital, pentru o radiografie.

Inspectoratul Şcolar şi Primăria Sector 6 au început anchete în acest caz din care să rezulte cine se face vinovat că elevii nu au fost supravegheaţi şi dacă acel calorifer era bine prins în perete.

Corina Bobocea, directorul colegiului: "Acum mi-a confirmat diriginta că elevii sunt bine şi sunt deja acasă"
Corina Bobocea, directorul colegiului: "Acum mi-a confirmat diriginta că elevii sunt bine şi sunt deja acasă"

Haos în şcoli

CONSTANŢA. În urmă cu câteva zile, patru fete şi un băiat de la Liceul Teoretic „George Călinescu” au început să aibă vărsături, greaţă şi probleme cu căile respiratorii şi vederea. Totul, după ce un coleg de-al lor a adus cu el la şcoală o fiolă cu sulfură de amoniu, găsită într-un set pentru farse de Halloween. Elevii au ajuns la spital.

IAŞI. Săptămâna trecută, 18 elevi de la o şcoală din Iaşi au ajuns la spital după ce doi colegi au pulverizat un spray paralizant în baia şcolii. Au găsit pe stradă un spray paralizant şi au fost curioşi să vadă cum funcţionează. Nimeni nu-i supraveghea.

GORJ. Şi la şcoala din Dragoteşti a fost stare de alertă, după ce mai mulţi elevi au început să simtă ameţeli şi stări de vomă în timpul cursurilor. Ei au inhalat substanţe toxice din clasele în care studiau, unde tocmai se făcuse dezinsecţie. Patru copii au ajuns la Spitalul Turceni şi au primit îngrijiri. 

VÂLCEA. Un elev de 14 ani, de la o şcoală din localitatea Alunu, a murit, la sfârşitul lunii septembrie, după ce, într-o pauză, a căzut într-o fosă septică goală, din curtea instituţiei de învăţământ. Băiatul voia să arate colegilor că poate ridica dala din beton, de 100 kg, care astupa fosa septică.

image
image
image
image
image
image
explozie petromidia jpg
Gratar FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
termometru freepik jpg
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net