Cadoul primarului Muia pentru consăteni: mici, sucuri şi magie

Ultima actualizare:

    Petrecerea de la Zilele comunei Chevereşu MareFoto: renasterea.ro
Petrecerea de la Zilele comunei Chevereşu MareFoto: renasterea.ro

Un edil grijuliu! Primăria comunei Chevereşu Mare (Timiş), condusă de Marcel Muia (PSD), a cumpărat pentru Zilele Comunei şi pentru un festival de folclor, evenimente desfăşurate simultan în luna iunie, 1.530 de porţii de mici. Fiecare meniu a conţinut patru mici cu pâine şi muştar, o îngheţată şi o băutură carbogazoasă. Nota de plată: 25.000 de lei.

Sistemul  Electronic de Achiziţii Publice (SEAP) scoate la iveală achiziţiile făcute de primărie cu ocazia Zilelor Comunei Chevereşu Mare şi a Festivalului de Folclor „Viorica Ghercea”, evenimente organizate „la pachet”, în zilele de 3 şi 4 iunie 2017. Pentru eveniment, primăria condusă de Marcel Muia a cumpărat, prin achiziţie directă, 1.000 de porţii de mici care să fie împărţite localnicilor. Fiecare porţie a cuprins patru mici, muştar, sos de usturoi, pâine, o îngheţată şi o băutură carbogazoasă (0,5 l). Fiecare dintre cele 1.000 de porţii comandate de primărie a costat 15,78 lei. Încă 530 de astfel de porţii (2.120 de mici), de data asta la preţul de 17,20 lei meniul, au fost cumpărate şi pentru sărbătoarea “Ruga satului Dragşina”, aparţinător comunei Chevereşu Mare.

Patru sarmale cu ardei iute

"Oamenii au fost încântaţi", spune edilul Marcel Muia
"Oamenii au fost încântaţi", spune edilul Marcel Muia

Potrivit primarului din Chevereşu Mare, Marcel Muia, micii au fost daţi gratuit. „Au fost distribuţi la locuitorii din comună, la cei care au participat. Sunt dovezi, înregistrări. Acum, scuzaţi-mi curiozitatea, dar e ceva deosebit?”, spune primarul. Pe lângă cele 1.000 de porţii de mici, Primăria Chevereş a achiziţionat şi 300 de meniuri „premium”, constând în aperitiv, patru sarmale cu ardei iute şi smântână, fel principal (ceafă de porc la grătar, cartofi, salată, pâine), desert (prăjitură asortată), băuturi (carbogazoase, apă plată, apă minerală, cafea). Fiecare meniu a costat 84,4 lei, rezultând un cost total de 25.320 de lei.Firma care a livrat mâncarea comandată de Primăria Chevereşu Mare este SC La Puiu Bănăţeanul SRL, un restaurant din Sacoşu Turcesc, o comună învecinată. Patronul firmei este Ionel Adrian Gorun, cunoscut ca Puiu Gorun, şi ca un apropiat al primarilor din zonă, inclusiv a lui Marcel Muia.

A venit şi un iluzionist

Pentru evenimentul din 3-4 iunie, Primăria Chevereşu Mare a mai plătit 63.000 de lei pentru asigurarea soliştilor vocali (Nicu Novac, Tiberiu Ceia, Carmen Ienci) şi a formaţiilor instrumentale, pentru sonorizare şi pentru scena cu lumini. Cireaşa de pe tort a fost un număr de magie realizat de iluzionistul Lorenzo. Primăria a achiziţionat un show care să cuprindă, printre altele: apariţii magice ale artiştilor, efecte de magie spectaculoase, spectacol cu lumini, apariţie şi dispariţie asistentă. Costul: 6.722 de lei. „Am vrut să fie o diversificare a ceea ce înseamnă zilele comunei. Să fie ceva nou. Oamenii au fost foarte încântaţi. A făcut şi cu porumbei, şi cu flori. A durat în jur de 40-45 de minute", adaugă edilul.

Citeşte articolul complet pe adevarul.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
spital judetean suceava
image
image
image
image
image
image
Taxe impozite calculator FOTO Shutterstock
Cuplu de romani spania Captura Antena 3 jpg
titanic adobestock jpg
plante de apartament beneficii si ingrijire jpeg
Castelul Nopcsa din Săcel  Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (3) jpg
Ioana Ancuţa Popoviciu judecatoare accident 2 Mai jpeg
Hotelul de Gheata Balea Lac jpeg
seva mesteacan
image
actualitate.net
image
actualitate.net