Ce palat de o mie de metri are Bogdan Olteanu la Snagov!

Ultima actualizare:

    Palatul de la Snagov are 1.057 mp (Foto: BLITZ)
Palatul de la Snagov are 1.057 mp (Foto: BLITZ)

Viceguvernatorul BNR Bogdan Olteanu, reţinut joi noaptea pentru trafic de influență, deține un adevărat palat în stil brâncovenesc pe malul Lacului Snagov. Construcția, la care a muncit un an, depășește o mie de metri pătrați și a fost ridicată pe un teren de 2.000 de metri pătrați, concesionat pe 60 de ani.

Bogdan Olteanu are gusturi dintre cele mai rafinate. Dovadă stă palatul impresionant pe care l-a ridicat în satul Ghermănești, comuna Snagov, pe malul lacului. Construcţia locuinței a început în primăvara anului 2013, la scurt timp după ce se împăcase cu soția de care divorțase în 2009. Palatul e compus din subsol, parter şi două etaje, dar şi anexe și debarcader. Foişorul de la etajul doi este absolut spectaculos şi respectă regulile arhitectonice ale stilului brâncovenesc. Poarta de la intrare, din lemn masiv, e realizată după modelul celor maramureșene.

Poarta de la intrare e din lemn masiv (Foto: BLITZ)
Poarta de la intrare e din lemn masiv (Foto: BLITZ)

Pe lângă casa impresionantă, Olteanu deține un autoturism Lexus, 50% din acţiunile E-boda Buildings şi E-boda Electronics și 15.000 de lei în conturi. Totodată, are credite bancare de aproape un milion de lei, scadente în 2019. Interesante sunt ultimele două credite, contractate în 2015 de la aceeași bancă. Primul, în valoare de 474.812 lei, al doilea de 495.161 lei. Ambele au fost luate cu promisiune de rambursare în patru ani.

Explicația este dată de veniturile confortabile ale lui Bogdan Olteanu. Conform ultimei sale declarații de avere, din iunie 2016, viceguvernatorul BNR a câștigat anul trecut 30.000 de lei – dividende de la E-boda Buildings, 173.220 lei din activitatea de la Curțile de Arbitraj Comercial Internațional de la București și Paris și 61.299 de lei de la E-boda Buildings (rambursări parțiale ale unui împrumut). În declarație nu e trecută leafa de viceguvernator BNR, ținută la secret ca în cazul tuturor liderilor BNR. Surse informate din piața bancară susțin că salariul lunar al lui Bogdan Olteanu se încadrează între 7.000 și 8.000 de euro.

Mariaj cu scântei

Olteanu s-a căsătorit în 2003 cu Cristina Isabela Andone, care i-a dăruit o fetiţă şi un băieţel (Thea, acum în vârstă de 12 ani, şi Saşa, care are acum 10 ani). În 2009 au divorţat, însă ulterior s-au împăcat şi şi-au reluat viaţa de familie. În ultimele câteva luni, Bogdan Olteanu a revenit în atenţia opiniei publice odată cu legea “casă contra credit”, pe care a contestat-o vehement, susţinând că va produce un dezastru în sistemul bancar.

Viceguvernator BNR din 2009

Bogdan Olteanu deeține funcția de viceguvernator BNR din anul 2009. Este membru al Asociaţiei Absolvenţilor MBA- City University, vicepreşedinte al Fundaţiei ”Prin noi înşine”, fondator al Fundaţiei ”Institutul de Studii Liberale”, preşedinte al Asociaţiei TMA România, membru al Comitetului Director al Asociaţiei Române pentru Buna Administrare, membru al Consiliului Ştiinţific al Asociaţiei ”New Strategy Center”, membru al INSOL Europe, membru al American Bankruptcy Institute şi arbitru la Curtea de Arbitraj Comercial Internaţional. Olteanu s-a suspendat din calitatea de membru al Baroului Bucureşti şi al Uniunii Naţionale a Practicienilor în Insolvenţă.

Din 2013, Bogdan Olteanu este doctor în Drept al Universităţii Al. I. Cuza din Iaşi.

În vârstă de 44 de ani, Bogdan Olteanu este membru al Consiliului de Administraţie şi viceguvernator al Băncii Naţionale a României din octombrie 2009.

În perioada 2006 - 2008, Bogdan Olteanu a fost preşedinte al Camerei Deputaţilor, iar din decembrie 2008 şi până în octombrie 2009 a fost vicepreşedinte al Camerei.

Actualul viceguvernator al BNR a fost şi ministru delegat pentru relaţia cu Parlamentul, din decembrie 2004 şi până în martie 2006, în Guvernul Tăriceanu. De altfel, Călin Popescu Tăriceanu este şi cel care l-a propulsat în politică, Olteanu începându-şi cariera pe postul de consilier al ministrului Industriei şi Comerţului Călin Popescu Tăriceanu, în 1997. Un an mai târziu, Bolgdan Olteanu, absolvent de Drept, a început să profeseze avocatura, la propriul său cabinet.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
chirie pixabay
image
image
image
image
image
image
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
Soldat ucrainean cu telefonul în mână FOTO Profimedia
buletin carte de identitate foto mai
image png
anul fara vara jpg
the landlord opened the door with a pending key home selling ideas home mortgage free photo jpg
monezi jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net