Becali vrea să meargă la muncă şi la biserică fără însoţitor

Ultima actualizare:

    Gigi Becali cere periodic instanţelor să oblige închisoarea unde este deţinut să îi acorde diverse drepturi
Gigi Becali cere periodic instanţelor să oblige închisoarea unde este deţinut să îi acorde diverse drepturi

Omul de afaceri Gigi Becali, încercerat la Penitenciarul Poarta Albă, a fost adus, joi, la Judecătoria Medgidia, care a luat în discuţie o solicitare depusă de acesta de a putea merge la muncă şi la biserică fără supraveghetor şi de a avea telefon mobil, instanţa rămânând în pronunţare relatează corespondentul Mediafax

Potrivit avocatului lui Gigi Becali, Bogdan Vlad, omul de afaceri a solicitat să poată merge la muncă, la Academia "Gheorghe Hagi", şi la slujbele de la o biserică din afara unității de detenție fără însoțitor, precum şi să poată avea telefon mobil.

"Domnul Becali a depus o contestație în legătură cu unele drepturi ce îi sunt conferite prin lege și care derivă din regimul deschis de executare a pedepsei, respectiv dreptul de a se deplasa la muncă în exteriorul penitenciarului, fără supraveghere, în mod individual, dreptul de a deține și folosi telefonul mobil și dreptul de a participa la activități cu caracter religios, în mod individual, fără supraveghere, în afara penitenciarului. (...) La Secția exterioară de la Valu lui Traian nu există biserică și chiar dacă ar exista, pentru cei care execută în regim deschis legea conferă dreptul de a merge la slujbe în exteriorul penitenciarului", a declarat Bogdan Vlad, care a precizat că Gigi Becali merge la muncă la Academia lui Gheorghe Hagi de la Ovidiu, dar însoțit de un agent de pază, "deși se poate deplasa singur".

Avocatul Bogdan Vlad a mai spus că Becali a făcut inițial o solicitare în acest sens către conducerea unității de detenţie, care i-a fost însă respinsă, apoi a făcut o plângere la judecătorul delegat din penitenciar, care a fost de asemenea respinsă, iar ulterior a depus o plângere în instanță.

Becali a declarat, joi, în fața magistraților, că Arhiepiscopia Tomisului poate să-i pună la dispoziţie o maşină care duminica să-l ducă la slujbe şi apoi să îl aducă înapoi la Penitenciatul Poarta Albă.

Judecătoria Medgidia a rămas în pronunțare, urmând să ia o decizie săptămâna viitoare.

Purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, Călin Gavrilaș, a confirmat acest lucru, menționând că lui Becali i-a fost dat un acord de principiu, în funcție de hotărârea instanței.

"Dânsul a formulat o cerere, prin avocați, ca, în cazul în care penitenciarul nu-i poate pune la dispoziție un mijloc de transport, Arhiepiscopia să-i poată asigura o mașină care să-l transporte, duminica, la slujbă la biserică și apoi să-l ducă înapoi la penitenciar. Solicitarea i-a fost aprobată de principiu, în funcție de ce va decide instanța în cazul său", a precizat Călin Gavrilaș.

Gigi Becali are de executat o pedeapsă de trei ani şi jumătate de închisoare, după ce a fost condamnat, în 20 mai 2013, la trei ani de închisoare în dosarul schimbului de terenuri cu Ministerul Apărării şi a primit ulterior un spor de şase luni, după alte două condamnări, în dosarul "Valiza" şi în cel al sechestrării celor care i-au furat maşina.

Becali a fost încarcerat la Penitenciarul Jilava până în 29 octombrie 2013, când a fost transferat la Penitenciarul Poarta Albă, după ce Administraţia Penitenciarelor a aprobat cererea acestuia.

Finanţatorul FC Steaua execută pedeapsa în regim deschis.

El a depus, în timpul detenţiei, cereri de permisie sau de învoire pentru a participa la unele evenimente în familie, precum şi o solicitare de întrerupere a executării pedepsei pentru trei luni, toate fiindu-i însă respinse.

Instanţa a respins şi cererea de întrerupere a pedepsei lui Becali pe motiv că acesta ar avea nevoie de o intervenţie chirurgicală la coloană.

De asemenea, magistrații i-au respins și cererea ca pedeapsa să îi fie redusă cu şase luni, în condiţiile în care condamnarea dată în dosarul "Valiza" nu mai este incriminată de noul Cod Penal.

La jumătatea lunii mai, Becali a beneficiat de o permisie de 24 de ore.

image
image
image
image
image
image
symmetrica facebook jpg
image png
magazin deschis unsplash jpg
1 cum ne poate imbolnavi caldura ce avem de facut in zilele caniculare jpg jpeg
paste catolic 2020 papa francisc vatican jpeg
deschidere drum expres oradea jpg
Insomnie - lipsa somn - femeie in pat FOTO Shutterstock
jean hillard captura video jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net