Scandal cu Poliție la căpătâiul Regelui Mihai! Prințul Nicolae a forțat intrarea în reședință

Ultima actualizare:

    Regele Mihai, alături de nepotul său, Nicolae, în vremurile bune
Regele Mihai, alături de nepotul său, Nicolae, în vremurile bune

Scene incredibile s-au produs, marți seară, la căpătâiul Regelui Mihai, care se află în stare gravă. Nepotul său, fostul prinț Nicolae a încercat să intre să-l vadă pe Majestatea Sa, la scurt timp după ce a fost împărtășit. Nefiind lăsat, el ar fi agresat fizic și verbal mai multe persoane, anunță într-un comunicat de presă Casa Regală.

UPDATE 17.22: Nepotul Regelui Mihai nu își explică de ce nu i s-a dat voie ca măcar să-și revadă bunicul. Într-un interviu acordat Știrilor Pro Tv, Nicolae a explicat că „este cineva în casă”, care a ordonat să nu fie lăsat să intre: „Este cineva în casă. Am văzut secretarul Regelui și a zis că nu are voie să lase pe cineva și un alt om a zis același lucru.”

„Vin ca nepotul Regelui, nepotul bunicului meu și doar vreau să-l văd până la urmă. Atât. Dacă va fi ultima dată când ajung aici, când este într-o stare mai bună, atunci aș dori să-l văd. Dacă nu va fi, atunci vreau să-i zic rămas bun, pentru ultima dată.”

Cu ocazia Sfinților Mihail și Gavriil, fostul principe a declarat că și-a dorit să-i ureze „la mulți ani”, însă nici de această dată nu a reușit să ia legătura cu Majestatea Sa. „De doi ani de zile, cred că azi e a șasea, a șaptea încercare”. Mai mult decât atât, nici Principesa Margareta nu i-a dat vreo explicație în care să-i invoce vreun motiv pentru interdicție: „Niciodată nu am primit o explicație. a fost chiar așaȘ «Nu se poate». Niciodată nu am avut o explicație pentru ce s-a întâmplat în august 2015, decizia care a fost luată.”

„În seara de marți, 7 noiembrie 2017, Nicolae Medforth-Mills a făcut o tentativă de violare a domiciliului Majestății Sale Regelui, la reședința din Elveția. Domnul Medforth-Mills a forțat ușa casei, implicând în incident șase persoane, dintre care trei colaboratori ai Casei Majestății Sale.

Domnul Medforth-Mills a agresat fizic și verbal trei persoane. Una dintre ele prezintă răni corporale. În final, el a fost împiedicat să forțeze intrarea în casă. Majestatea Sa a făcut clar, de mai multe luni de zile, faptul că refuză să-și vadă nepotul, lucru adus la cunoștință domnului Medforth-Mills în repetate rânduri.

La incident au fost prezente trei infirmiere, venite să trateze pe Majestatea Sa, care nu au putut să-și facă la timp datoria. De asemenea, infirmierele au făcut cunoscut că se tem pentru integritatea lor corporală și că vor lua în discuție la instituția lor dacă vor mai veni sau nu să-l trateze pe Rege.

Incidentul a survenit la doar o oră după ce Regele Mihai primise Sfânta Împărtășanie de la trimisul ÎPS Mitropolitului Iosif.

Casa Majestății Sale a înaintat o plângere la poliția elvețiană”, se arată în comunicatul Casei Regale.

Principele Nicolae (32 de ani) a fost dezmoştenit şi alungat din ţară în luna august 2015. Nepotul Regelui Mihai, al treilea în ordinea de succesiune, după bunicul lui şi Principesa Margareta, a fost exclus din linia dinastică a Casei Regale şi i s-a retras titlul monarhic acordat în 2010.

Când Nicolae a fost exlus din linia dinastică, un comunicat a fost dat publicităţii de reprezentanţii Casei Regale în care se anunţa decizia. Nu a fost însă dat un motiv clar, dar se lăsa de înţeles că stilul de viaţă al lui Nicolae ar fi dus la luarea deciziei.

„În calitate de Şef al Casei şi Familiei Regale ale României, Regele Mihai a luat deciziile de mai sus cu gândul la România timpurilor care vor veni după încheierea domniei şi vieţii fiicei sale, Margareta, Custodele Coroanei. Majestatea Sa a afirmat că Familia Regală şi societatea românească din acele vremuri vor avea nevoie de o cârmuire sub semnul modestiei, bine cumpănită, cu principii morale, respect şi mereu cu gândul la ceilalţi”, se arăta în comunicatul Casei Regale.

Se pare însă că motivul îndepărtării lui Nicolae a fost relaţia pe care ar fi avut-o  cu una dintre colaboratoarele lui din România, Nicoleta Cârjan. Femeia susține că fetița pe care a născut-o în februarie 2016 este a lui Nicolae.

Între timp, Nicolae a anunțat, în luna august, că s-a logodit cu iubita lui Alina Binder.

Starea de sănătate a Regeleui Mihai s-a agravat în ultimele zile, el suferind de cancer de piele. La reședința sa din Aubonne, Elveția, se află alături de Majestatea Sa, Principesa Margareta și Principele Radu.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
ungaria romania colaj pexels jpg
gustav klimt jpg
cafea jpg
renovare apartament jpg
image png
bucuria 1536x1024 jpg
atena praf saharian jpg
orhidee jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net