Băse, rămâi fără moșia de la Nana?

Ultima actualizare:

    Traian Băsescu şi-a dorit să  devină fermier
Traian Băsescu şi-a dorit să devină fermier

Cât de mult îşi dorea să devină moşier, după ce pleca de la Palatul Cotroceni! Traian Băsescu s-a bucurat doar câteva luni de pământurile cumpărate în localitatea Nana, apoi au început problemele. Anchetatorii au descoperit numeroase nereguli şi au pus terenurile sub sechestru.

Localitatea Nana, din judeţul Călăraşi, a devenit celebră peste noapte, după ce s-a aflat că Ioana Băsescu a cumpărat 291,4 hectare de teren agricol, ca să îi facă plăcerea tatălui său.  Reporterii Click! au văzut cu ochii lor suprafaţa imensă de pământ negru şi roditor al familiei Băsescu, pe care se cultivase grâu. Localnicii au spus atunci că va avea o recoltă bogată, de cel puţin 5.000 tone/ha.

A apărut apoi Elena Udrea care s-a lăudat şi ea că este vecină de tarla cu preşedintele. Procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PICCJ) s-au sesizat în iulie 2014 şi au descoperit numeroase nereguli în retrocedarea unor terenuri în suprafaţă totală de 735 ha din localitatea Nana, scrie luju.ro. Prejudiciul a fost estimat la 3,3 milioane lei. Potrivit aceloraşi surse, 147 de cereri de retrocedare formulate în perioada 2006 -2010 sunt în anchetă. Printre acestea, se află şi 257 ha ale familiei Băsescu, scrie Agerpres.

Anchetatorii au pus sechestru pe 735 ha, dar Ioana Băsescu, proprietatea din acte a terenurilor de la Nana, a depus contestaţie în 16 februarie 2015. Tribunalul Călăraşi a respins, joi, cererea fiicei lui Traian Băsescu, astfel că acum ”moşierii” se află într-o situaţie dificilă. Nu îl pot vinde, aşa cum se zvonea prin localitate, unor olandezi dispuşi să facă agricultură în România. Ioana Băsescu trebuie să plătească şi 300 lei cheltuieli de judecată. Decizia instanţei este definitivă.

Click! a făcut mai  multe reportaje la Nana
Click! a făcut mai multe reportaje la Nana

În judeţul Călăraşi,  fostul preşedinte are  291,4 ha teren agricol
În judeţul Călăraşi, fostul preşedinte are 291,4 ha teren agricol
image
image
image
image
image
image
Horia Constantinescu scaled webp
top10 art geronimo jpg jpeg
controlor tren jpg
postas greva jpg
Paine mucegaita jpg
autostrada soarelui radio constanta 1 jpeg
Captură de ecran din 2024 03 27 la 23 11 52 png
flori jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net