Băiețelul căzut în puț riscă să facă o infecție pulmonară gravă

Ultima actualizare:

    Dănuț a stat peste 11 ore în puț, cu jumătate de trup în apa rece
Dănuț a stat peste 11 ore în puț, cu jumătate de trup în apa rece

Nu prea vin vești bune de la medicii care îl supraveghează pe Dănuț, băiețelul de 1 an și 9 luni care a căzut în puțul din curtea casei. Aceștia spun că micuțul e în continuare ventilat mecanic și că lichidul pe care îl are în plămâni îi poate provoca o infecție majoră.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului „Grigore Alexandrescu” din Capitală, dr. Raluca Alexandru, „copilul este stabil, dar starea sa se menţine gravă în continuare. Este posibil ca această bronhopneumonie de aspiraţie (n.r. lichid în plămâni) să pună probleme grave în continuare. Este pe antibiotico-terapie, este intubat şi aspirat mecanic. Trebuie să aşteptăm evoluţia lui. Cea mai grea problemă este suferinţa pulmonară. Cel mai mare risc ar fi o infecţie masivă pulmonară, care poate duce la deces”, a spus dr. Alexandru.

Medicul a mai precizat că şi stopul cardio-respirator pe care l-a suferit copilul în timpul transportului din Teleorman în Capitală ar putea lăsa urme. Depinde cât a stat creierul fără oxigen.

În ceea ce privește șansele de recuperare ale copilului, dr. Raluca Alexandru a explicat că „poate trece şi o săptămână, pot fi şi două săptămâni până vom putea spune că este în afara pericolului. El este sub antibiotico-terapie, asta înseamnă că până nu îşi face efectul acest antibiotic, care să sperăm că va putea lupta împotriva germenilor, nu putem spune că este în afara pericolului. El este un caz mai complicat, mai grav, este şi foarte mic, nu şi-a putut controla anumite funcţii”, a încheiat medicul.

Copilul a căzut, marţi, în puţul din curtea casei din localitatea Balta Sărată, judeţul Teleorman şi a rămas blocat la aproximativ 16 metri adâncime, fiind scos după 11 ore, de către echipele de intervenţie. După ce i-au acordat îngrijiri medicale la faţa locului, copilul a fost preluat de un elicopter SMURD şi transportat la Spitalul ”Grigore Alexandrescu” din Bucureşti, unde este internat în secţia de Terapie Intensivă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Drogul violului Foto womenshealth gov jpeg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net