Avocata Paula Iacob, înmormântată pe aleea marilor scriitori români

Ultima actualizare:

    Slujba funerară începe la ora 16.00Foto: arhiva Click!
Slujba funerară începe la ora 16.00Foto: arhiva Click!

Avocata Paula Iacob s-a stins din viață marți seară (6 octombrie), la vârsta de 83 de ani. A murit acasă, în prezența celor dragi. Ea va fi înmormântată joi (8 octombrie) la Cimitirul Bellu din Capitală, printre cei mai mari scriitori și poeți români.

UPDATE 17.30 La înmormântarea Paulei Iacob a ajuns şi George Becali. Avocata l-a apărat pe latifundiarul din Pipera 

George Becali a venit la înmormântarea avocatei care l-a apărat
George Becali a venit la înmormântarea avocatei care l-a apărat

UPDATE 17.10 Sicriul cu trupul neînsufleţit al avocatei a fost scos din capelă. Sute de persoane au început să aplaude. În coşciug, o persoană i-a pus Paulei Iacob o fotografie cu un căţel

Funeraliile avocatei Paula Iacob, în imagini

UPDATE 17.06 12 preoţi au oficiat slujba de înmorântare, care s-a încheiat în urmă cu ceva timp. Cortegiul funerar se va îndrepta spre aleea marilor scriitori români

UPDATE 16.45 Slujba de înmormântare a avocatei Paula Iacob a început în urmă cu puţin timp. Mai mulţi preoţi sunt prezenţi la funeraliile doamnei baroului românesc 

UPDATE  16.30  La capela cimitirului Belu din Capitală s-au adunat sute de oameni, veniți să îi aducă un ultim omagiu avocatei Paula Iacob.UPDATE 15.45 Fiul lui Nicoale Ceaușescu a ajuns la Cimitirul Bellu. Valentin Ceaușescu a izbucnit în lacrimi, la căpătâiul Paulei Iacob. 

UPDATE 15.30 Soţul avocatei, Nicolae Iacob, a fost adus în scaun cu rotile la funeraliile Paulei Iacob.

Cei doi aveau un mariaj de invidiat, formând un cuplu de 57 de ani. Fostul procuror nu putea să lipsească de la ultima întâlnire cu femeia lângă care a stat o viaţă. 

Mormântul Paulei Iacob se află pe cea mai celebră alee a Cimitirului Bellu, acolo unde își fac somnul de veci mari nume ale literaturii românești, precum Marin Preda, I. L. Caragiale, Mihai Eminescu și Adrian Păunescu. Sicriul cu trupul neînsuflețit al avocatei a fost depus la capela cimitirului, unde prietenii apropiați au venit să îi aducă un ultim omagiu.

Printre cei care au venit să îi aprindă o lumânare se numără și doctorul Monica Pop, care s-a declarat profund îndurerată că avocata Paula Iacob s-a stins din viață. Senatorul Marius Marinescu și-a stăpânit cu greu emoțiile, atunci când a ajuns la Cimitirul Bellu.

„Se vede că Dumnezeu a iubit-o. O iubește și Biserica, o iubește Dumnezeu. Patrhiarhul Daniel a trimis un episcop să țină slujba de înmormântare la ora 16.00”, a mărturisit  Marinescu, la România Tv.

Avocatul Lucian Bolcaș a mărturisit că: „Am fost colegi de profesie apropiaţi. A fost un nume care rămâne marcant pentru avocatura românească prin felul ei de a se purta. Ne întâlneam la diverse reuniuni. Paula Iacob era un om de cultură. Iubea mult muzica, în special muzica de operă. Am fost alături de dânsa în dosare, dar şi adversari în procese".

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net