Autoturisme furate din străinătate, în valoare de 200.000 de euro, descoperite la Constanța

Ultima actualizare:

    Portul Constanța a ajuns placă turnantă pentru traficul cu mașini furate
Portul Constanța a ajuns placă turnantă pentru traficul cu mașini furate

Poliţiştii de frontieră constănțeni au descoperit în primele luni ale acestui an mașini în valoare totală de 200.000 de euro declarate furate din țări europene. Potrivit corespondentului Mediafax, cel mai scump autoturism, BMW model 640d, estimat la 60.000 de euro, a fost depistat chiar înainte de a fi expediat în Jamaica

Potrivit reprezentanților Gărzii de Coastă, de la începutul anului 2015, poliţiştii de frontieră au reușit să descopere în zona de competenţă 12 autoturisme declarate furate de către autorităţi din Italia, Germania, Marea Britanie, Austria, Federaţia Rusă sau România.

”Pentru combaterea acestui fenomen internaţional, poliţiştii de frontieră au avut acţiuni bazate pe schimbul de informaţii şi date suplimentare cu centrele de contact de la nivel naţional, prin birourile SIRENE şi INTERPOL sau prin accesări şi verificări ale bazelor de date naţionale şi comunitare”, spune purtătorul de cuvânt al Gărzii de Coastă, Marius Niculescu.

Astfel, în Punctul de Trecere a Frontierei Negru Vodă au fost identificate cinci autoturisme, la Ostrov alte două, în cooperare cu poliţiştii de la IPJ Constanţa au fost găsite trei autoturisme în municipiul Constanţa şi unul în Portul Constanţa, iar un ultim caz a fost înregistrat în județul Tulcea.

Valoarea de piaţă a acestor autoturisme, din mărcile Mercedes, Audi, BMW, Porsche, Fiat şi Citroen, a fost stabilită la aproximativ 200.000 de euro.

Cea mai importantă captură, un autoturism BMW model 640d, înmatriculat în Bulgaria, evaluat la aproximativ 60.000 de euro, a fost realizată la începutul lunii februarie, în zona porţii de acces numărul 7 în Portul Constanţa. Mașina fusese declarată furată de autorităţile din Marea Britanie, din data de 29 ianuarie 2015. În urma verificărilor s-a stabilit că șoferul autoturismului, un bucureștean în vârstă de 33 de ani, intenţiona să expedieze mașina în Jamaica

image
image
image
image
image
image
mihaela bilic instagram jpg
436310903 6801597473275047 2085105743623441656 n jpg
ceapa verde adobesotck jpg
image png
bani  foto   Shutterstock jpg
Masina de spalat rufe jpg
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net