Au învăţat engleza la 70 de ani

Ultima actualizare:

54 de seniori au învățat timp de trei ani, doar pe parcursul lunilor de vară, limba engleză. Profesori le-au fost elevi ai liceelor din Târgu-Jiu, care s-au înscris voluntari în programul „Şcoala bunicilor”, organizat de Centrul Europe Direct Gorj.

Vârstnicii au învățat și să lucreze cu un computer, participând la alte cursuri organizate de Biblioteca Județeană. Mulți dintre ei au copiii plecați la muncă în străinătate și comunică mai ușor cu aceștia pe Skype sau Facebook. Alții își doresc să călătorească și au învățat engleza deoarece atunci când își vor vizita copiii, să se poată descurca singuri.

„Am băiatul stabilit în Londra și mi-a zis că o să mă ia de Crăciun acolo. Ca să mă pot plimba în voie, trebuia să știu engleza”, a spus Maria, 63 de ani, din Târgu-Jiu. Ştefan Lăscăteu, 74 de ani, a spus că nu a învățat în școală engleza, ci rusa.

„Am călătorit în foarte multe ţări, am fost pe patru continente. Mă simţeam handicapat pentru că aveam doar noţiuni sumare de franceză şi rusă, pe care am făcut-o din clasa a IV-a. Acum vreau să folosesc noţiunile de limba engleză dobândite”, spune septuagenarul. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Domeniile Murani FOTO destinatiaanului.ro
hipodrom baneasa jockeyclub1 jpg
supermarket jpeg
cruce pixabay jpg
parau peta1 jpg
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net