Atenționare de călătorie pentru Ungaria

Ultima actualizare:

    În unele zone, vântul va depăși 100 km/h
În unele zone, vântul va depăși 100 km/h

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetățenii români care se află sau se deplasează pe teritoriul Ungariei că a fost emis Cod roșu de ploaie și vânt pentru mai multe județe din centrul, sud-vestul și nord-vestul țării. Acesta este valabil pentru miercuri, 22 octombrie.

Județele vizate de atenționarea Cod roșu de ploaie și vânt sunt: Gyor-Moson-Sopron, Fejer, Komarom-Esztergom, Somogy, Veszprem și Pest, inclusiv Budapesta.

Potrivit MAE, în aceste regiuni vântul va atinge viteze de peste 70-80 Km/h, fenomen însoțit de ploi abundente, înregistrându-se precipitații de peste 30-40 litri/m pătrați, în 24 de ore, și grindină sub 2 cm diametru.

„După trecerea frontului atmosferic rece, favorabil producerii grindinei, vântul se va intensifica, ajungând să atingă, în rafale, viteze de peste 100 — 110 Km/h, în timpul serii și al nopții de 22 spre 23 octombrie 2014. Județele Baranya, Bacs-Kiskun, Heves, Nograd, Tolna, Vas și Zala se vor afla, în același interval de timp, sub Cod portocaliu de ploaie și vânt. În aceste regiuni, viteza maximă a vântului, în rafale, este preconizată a atinge 90 Km/h, iar precipitațiile se vor situa în jurul valorii de 20-30 litri/m pătrat în 24 de ore”, potrivit MAE.

Restul teritoriului Ungariei se află sub atenționare de Cod galben de vânt și ploaie, cu viteze maxime ale vântului de 70 Km/h și precipitații de 20 litri/m pătrați, în 24 de ore. Aceste coduri sunt valabile până la data de 23 octombrie 2014.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetățenilor români să consulte site-urile de specialitate și să urmărească site-ul MAE, la rubrica „Sfaturi, alerte de călătorie” pentru informații actualizate, înainte de a se deplasa în străinătate.

image
image
image
image
image
image
contor curent jpg
Ultimele bătălii ale lui Mihai Viteazul jpeg
elvira godeanu vila jpg
levi strauss captura video jpg
respiratia jpg
Alimente nocive pentru ficat FOTO Shutterstock jpg
rsz delta dunarii jpg
vize jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net