Atenție la căpușe! Trei bărbaţi, diagnosticaţi cu boala Lyme

Ultima actualizare:

    160 de persoane din Buzău, muscate de căpușe de la începutul anului
160 de persoane din Buzău, muscate de căpușe de la începutul anului

Trei bărbaţi din mediul rural, din judeţul Buzău, au fost diagnosticaţi cu boala Lyme, în ultimele zile, în total de la începutul anului aproape 160 de persoane prezentându-se la spital cu muşcături de căpuşe.

Potrivit mediului epidemiolog Carmen Scântei, din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Buzău, de la începutul anului, aproape 160 de buzoieni atât din mediul urban, cât şi din rural s-au prezentat la medici după ce au fost muşcaţi de căpuşe. Şase dintre pacienţi au fost ţinuţi sub supraveghere, în cazul lor existând risc de îmbolnăvire, însă în final doar trei au primit diagnosticul de boală Lyme.

Pacienții sunt în afara oricărui pericol

Cei trei bolnavi sunt bărbaţi cu vârste de peste 60 de ani, din localităţile Gălbinaşi, Largu şi Smeeni. Ei sunt crescători de animale care nu au ţinut cont de recomandările medicilor de a purta echipament adecvat atunci când merg în zone cu vegetaţie abundentă şi care din acest motiv au fost muşcaţi de căpuşe. Potrivit medicului epidemiolog Carmen Scântei din Direcţia de Sănătate Publică Buzău, bolnavii au primit tratament adecvat, iar acum sunt sub supraveghere medicală, dar în afara oricărui pericol.

Mușcătura de căpușă nu doare

Specialiştii în domeniul sănătăţii publice recomandă populaţiei o serie de măsuri pentru prevenţia îmbolnăvirii cu Lyme. Astfel, se recomandă ca după desfăşurarea unor activităţi în aer liber în zonele în care pot trăi căpuşe să fie verificată prezenţa acestora pe haine şi pe corp, acordând o atenţie deosebită axilelor, zonei inghinale, picioarelor, ombilicului, gâtului şi capului. Medicii atrag atenţia că la copii căpuşele sunt adesea găsite pe cap, la nivelul liniei părului şi, întrucât sunt foarte mici, pot fi uşor trecute cu vederea. Muşcătura de căpuşă arată de obicei ca un mic pistrui închis la culoare, cu o crustă ce nu poate fi îndepărtată de pe piele. De obicei, nu doare. Totuşi, căpuşa ar trebui să fie îndepărtată cât mai curând posibil pentru a micşora riscul de infecţie, precizează sursa citată.

image
image
image
image
image
image
Castelul Nopcsa din Săcel  Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (3) jpg
Ioana Ancuţa Popoviciu judecatoare accident 2 Mai jpeg
Hotelul de Gheata Balea Lac jpeg
seva mesteacan
profit record banci jpg
Grasime abdominala_shutterstock 1015212598 jpg
alexandru moruzi (2) jpg
pounds 2391239 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net