Aşa se antrenează Tefa să prindă traficanţii de ţigări

Ultima actualizare:

Are 12 luni, este jucăuşă, un partener de nădejde şi pregătită să plece în prima misiune. Este vorba despre Tefa, o căţeluşă-poliţist, din rasa ciobănesc german. Ea va deveni, speră ”colegii” ei poliţişti, spaima traficanţilor de ţigări din Prahova.

Patrupedul a fost adus de la centrul chinologic din Sibiu la Inspectoratul Judeţean de Poliţie Prahova. Tefa este un coechipier special pentru Marinel Mincă, un agent care până acum a lucrat la Poliţia de proximitate. De când a apărut Tefa însă, a renunţat la acest post şi a ales să-i devină coleg căţeluşei. “A fost dragoste la prima vedere. Am o «colegă» nouă. Este un câine în pregătire”, ne-a spus poliţistul Marinel Mincă. Urmează ca Tefa să facă, timp de patru luni, un curs de specializare. Până atunci, micul poliţist este în perioada de predresaj şi de acomodare. “Este vorba despre noua noastră colegă de la Serviciul de Investigare a Criminalităţii economice. O căţeluşă de un an care este momentan în faza de predresaj. A fost aleasă de specialiştii de la Centrul Chinologic din Sibiu ca având aptitudini pentru detectarea produselor din tutun, urmând a face în acest sens un curs de pregătire de patru luni, după care va activa în cadrul serviciului fix pe această linie”, a declarat Marian Popescu, purtător de cuvânt al IJP Prahova.

Câinii-poliţişti au mașini speciale

Tefa nu este singurul patruped poliţist. La nivel naţional, inspectoratele de poliţie au primit astfel de câini, în cadrul unui proiect european pentru combaterea contrabandei cu produse din tutun. De anul acesta, câinii-poliţişti au la dispoziţie şi 36 de autoturisme echipate special pentru transportul lor. Spor în misiune, Tefa!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
Audieri in dosarul Vlad Pascu la DIICOT  Foto Inquam Photos  Octav Ganea (5) jpg
bebelus jpg
pensie jpeg
invitatie de nunta jpg
Prințul William în noiembrie 2023  foto   GettyImages jpg
eruptie vulcan jpg
bataie bici campanie sibiu jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net