A apărut aplicația pentru rovinietă. Iată cum o utilizezi

Ultima actualizare:

    Achită taxa de drum! Sunt 74 de camere de supraveghere care te pot înregistra
Achită taxa de drum! Sunt 74 de camere de supraveghere care te pot înregistra

Ţi s-a întâmplat să uiți când îți expiră rovinieta? Tehnologia te salvează. Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a introdus o nouă modalitate de plată, printr-o aplicație care poate fi descărcată pe telefonul mobil.

Tariful de utilizare a rețelei de drumuri naționale și autostrăzi din România se poate achita și prin etarife. Aplicația mobilă este publicată în magazinele App Store, Play Store și Marketplace, aferente sistemelor de operare IOS, Android si Microsoft.  

În felul acesta, dacă ai aplicația pe telefon, nu mai poți uita că a venit timpul să-ți reînnoiești rovinieta.

Iată și cum o poți folosi! ”Accesul utilizatorilor în aplicația etarife se realizează prin intermediul conturilor create pe portalul www.erovinieta.ro și pune la dispoziția acestora toate facilitățile care se regăsesc și în portal”, anunță CNAIR, care explică și modalitatea de plată.

”Se realizează doar prin card bancar, iar tranzacțiile se fac în baza parteneriatului dintre CNAIR și Garanti Bank și sunt asigurate prin intermediul procesatorului de plăți Netopia”.

Costurile comisionului de tranzacționare sau alte costuri asociate tranzacțiilor online vor fi suportate de Compania de Drumuri.

Alte metode de pată

  •  Mai ai la dispoziție varianta portalului oficial www.erovinieta.ro. Adaugi o comandă şi completezi datele pentru rovinietele (perioada, numărul de înmatriculare al mașinii și pe cel de șasiu), alegi modul de plată şi plasezi comanda.

Vei primi prin mail factura proformă corespunzatoare, după care faci plata online cu cardul  bancar prin intermediul procesatorului securizat de carduri sau prin bancă cu ordin de plată. După confirmarea plății se emite rovinieta și primești prin mail factura și data rovinietei. Comenzile, rovinietele emise și facturile se vor putea accesa oricând din contul tău de pe site. Tot aici poți verifica perioada de valabilitate.

  •  O altă metodă ar fi plata prin SMS la numărul 7500 cu numărul de înmatriculare al mașinii, urmat de litera categoriei rovinietei corespunzătoare tipului vehiculului.
  • Primești imediat printr-un mesaj solicitarea de a confirma cu DA toate detaliile cererii: numărul de înmatriculare, tariful total al rovinietei achiziționate prin SMS, valabilitatea, categoria rovinietei și tipul vehiculului.
  • Dacă ești de acord cu detaliile, răspunde la mesajul primit cu un SMS cu textul DA.Vei primi un mesaj de confirmare a emiterii rovinietei, precum și seria acesteia și durata de valabilitate. Dacă alegi această variantă, trebuie să știi că poți achita rovinieta doar pe o perioadă de cel mult 7 zile.
  •  Se mai poate achita direct la benzinărie, la sediile Uniunii Naţionale a Transportatorilor Rutieri din România sau la oficiile poștale.

Cât te costă

Prețurile diferă în funcție de categoria autovehiculului și se plătesc în lei la cursul euro din acea zi.

Spre exemplu, pentru un autoturism, costă 6 euro pentru 7 zile, 16 euro pentru 30 de zile, 36 de euro pentru 90 de zile și 96 de euro pentru 12 luni. Pentru o zi se face doar prin SMS.

Cât este amenda

Circularea fără rovinietă pe drumurile naţionale, autostrăzi, drumuri expres, drumuri internaţionale, naţionale principale şi secundare se sancţionează cu amendă între 250 şi 4.500 de lei.

Pentru autoturisme, amenzile sunt între 250 şi 500 de lei.

Amenda trebuie să ajungă la șoferi în maximum două luni de la data la care este încheiat procesul-verbal de contravenție, nu de la data la care este săvârșită fapta.

Așa a stabilit Curtea Supremă, prin Decizia nr. 43/2016.

image
image
image
image
image
image
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
aeroport tulcea delta dunarii jpg
vlad ciurea digi24
2 jpg
chirie apartament jpeg
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net