Animalele din incendiu, tratate cu antibiotic

Ultima actualizare:

    Cămila Sultan are 7 ani,  iar medicul a venit ieri  la ea ca să-i dea tratamentulFotografii: Zoo Băneasa
Cămila Sultan are 7 ani, iar medicul a venit ieri la ea ca să-i dea tratamentulFotografii: Zoo Băneasa

Au trecut prin clipe de coşmar. Au fost cât p-aici să moară arse de vii în incendiu, iar apoi s-au trezit că sunt udate cu apă rece. Afară erau minus 20 de grade, astfel că bietele animale au ajuns la zoo cu ţurţuri pe ele, dar şi cu arsuri pe căile respiratorii. Medicii încearcă să le pună pe picioare.

Au dus o viaţă necăjită încă de când s-au născut. Nu este deloc uşor pentru un animal să ajungă să facă spectacol la circ. Pe lângă dresajul dur, cele 30 de suflete aveau şi stresul de a fi plimbate cu camionul prin oraş.


    Tigrul Birlic (12 ani)  se reface la zoo
Tigrul Birlic (12 ani) se reface la zoo

Erau ţinute la adăpostul de pe Şos. Petricani, din Capitală, iar ele trebuiau să ajungă la Circul Globus în zilele de reprezentaţie. Unele scăpaseră de corvoadă pentru că fuseseră pensionate. Pe 12 ianuarie, la ora 5.00, au trecut însă toate prin foc şi groază, la propriu. Ţarcurile în care se aflau au ars din temelii. 


    Iacii Zuza (4 ani) şi Kabul  (2 ani) se plimbă în voie afară
Iacii Zuza (4 ani) şi Kabul (2 ani) se plimbă în voie afară

O parte dintre sufletele salvate au fost tranchilizate şi duse la Zoo Băneasa. Vorbim despre trei tigri, doi iaci, o cămilă şi un zebu. ”Au ajuns la noi cu ţurţuri pe ele. Le-am cazat în amplasamente încălzite, pe cele care au nevoie de temperaturi ridicate, iar starea de sănătate le-a fost verificată. Se află sub tratament şi sunt sub atenta observaţie a medicilor veterinari. Tigrii, spre exemplu, au primit antibiotice de două ori pe zi, timp de o săptămână, dar şi antiinflamatorii şi vitamine. Plus că fiecare primeşte câte 10 kg de hrană pe zi. Sperăm ca toate animalele salvate din incendiu să-şi revină, fiind cunoscut faptul că intoxicaţia cu fum sau arsurile căilor respiratorii reprezintă motive serioase de îngrijorare”, ne-au mărturisit reprezentanţii grădinii zoologice din Băneasa. 


    Zebu Mugurel se află  într-un spaţiu încălzit
Zebu Mugurel se află într-un spaţiu încălzit

Pe lângă faptul că sunt bolnave,  animalele sunt şi stresate. Nu au ieşit din şocul provocat de incendiu, astfel că nici nu pot fi vizitate de public. Cu atât mai mult cu cât nu se ştie încă dacă acestea vor rămâne permanent la zoo sau li se va găsi o altă locuinţă. 

11 suflete au ars de vii în ţarcurile cuprinse de flăcări


    Pompierii s-au chinuit să scoată animalele din foc
Pompierii s-au chinuit să scoată animalele din foc

Pompierii s-au luptat cu flăcările. Erau disperaţi să le stingă cât mai repede ca să reuşească să salveze cât mai multe suflete nevinovate închise după gratiile ferecate. Din 30 câte se aflau în adăpostul circului, 11 au pierit în chinuri: patru pisici, doi porcuşori, trei câini şi doi tigri. Potrivit pompierilor, incediul a pornit de la un scurtcircuit la caloriferul cu care se încălzeau îngrijitorii. În urma tragediei, directorul Circului Globus a fost demis. Pe lângă cele şapte animale supravieţuitoare care au ajuns la Zoo Băneasa, alte 12 trăiesc acum în menajeria circului. Consilierii generali vor să supună atenţiei un proiect de hotărâre de consiliu prin care numerele cu animale să fie interzise în spectacolele de circ. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net