Anchetă a Poliţiei după aruncarea unei sticle incendiare într-o vilă a clanului Cârpaci

Ultima actualizare:

    Liderul mafiei imobiliare, Gradu Cârpaci are probleme cu interlopii
Liderul mafiei imobiliare, Gradu Cârpaci are probleme cu interlopii

Poliţiştii din Timişoara au deschis o anchetă după ce o vilă a clanului de romi Cârpaci a fost atacată cu o sticlă incendiară, în noaptea de miercuri spre joi, proprietarii casei spunând că incidentul a fost pus la cale de o persoană care le-a cerut o taxă de protecţie, pe care însă nu a primit-o relatează corespondentul Mediafax

Incidentul a avut loc în jurul orei 2.00, o sticlă incendiară fiind aruncată într-o fereastră a unei vile din centrul Timişoarei care aparţine clanului Cârpaci.

Proprietarii imobilului au sunat imediat la 112, iar la faţa locului s-au deplasat mai mulţi poliţişti pentru cercetări.

Potrivit declaraţiilor proprietarilor, sticla incendiară a spart geamul locuinţei, apoi a căzut în curte, nu în interiorul imobilului, evitându-se astfel izbucnirea unui incendiu.

Gradu Carpaci, cel care în acte este proprietarul locuinţei a declarat că atacul ar fi fost pus la cale de un bărbat care i-ar fi cerut taxă de protecţie şi că nu este pentru prima dată când acesta încearcă să-i intimideze familia.

"Ne-a cerut 100.000 de euro şi nu i-am dat. Au zis că, dacă nu-i dăm, vin peste noi şi ne omoară. Ne-a mai ameninţat. Vrea să îi dăm bani de frică. Nu demult ne-a trimis coroane de flori pentru morţi cu numele noastre la poartă. Eu i-am dat 10.000 de euro ca să-i arătăm că suntem oameni, dar degeaba, acum vrea 100.000 de euro", a declarat Gradu Cârpaci.

El a spus că a păstrat cele trei coroane funerare pe care le-a predat poliţiştilor.

Oamenii legii au deschis o anchetă în acest caz, urmând să-i audieze pe toţi membrii familiei, dar şi pe cel pe care proprietarii vilei îl consideră responsabil de cele întâmplate, pentru a stabili dacă există vreo legatură între acesta şi incidentul de miercuri noapte.

Familia Cârpaci este una dintre cele mai bogate familii de romi din Timișoara, având peste 140 de proprietăţi - vile, case, apartamente, terenuri, garaje şi diferite spaţii -, majoritatea în zona centrală a oraşului, printre imobilele intrate în proprietatea acestei familii fiind și o clădire aparținând Spitalului de Copii ”Louis Țurcanu

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
marcel ciolacu si gabriela firea. foto mediafax
image
image
image
image
image
image
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net