«Am stat la coadă 5 ore să mă înscriu la ASE»

Ultima actualizare:

    Până la ora 16.00 s-au  înscris 2533 de tineriFoto: Dorin Constanda
Până la ora 16.00 s-au înscris 2533 de tineriFoto: Dorin Constanda

Vară de foc pentru absolvenţii de liceu! Abia au scăpat de probele de Bac, iar acum stau la cozi să se înscrie la admiterea la facultate. Ca în fiecare an, Academia de Studii Economice din Capitală a fost luată cu asalt, de la primele ore ale dimineţii.

Reporterii Click! au fost joi dimineaţă (13 iulie) să ia pulsul emoţiilor candidaţilor la admiterea la facultate. La Medicină, o linişte deplină, deşi foarte mulţi absolvenţi de liceu spuneau că vor să devină medici. Şi la Universitatea Bucureşti au început înscrierile, dar candidaţii se lasă aşteptaţi. Însă, în Piaţa Romană din Capitală a fost nebunie. Încă de la ora 6.00 dimineaţa, clădirea Academiei de Studii Economice din Bucureşti a fost înconjurată de sute de maşini şi mii de persoane. Cei mai mulţi au fost candidaţi din provincie, veniţi să se înscrie la una din facultăţile ASE. Au venit cu părinţii, bunicii sau prietenii. La toate intrările erau cozi uriaşe. ”La ora 7.00, când am venit noi, deja erau câteva zeci de candidaţi la coadă. Merge destul de greu, pentru că mulţi dintre candidaţi nu sunt hotărâţi, fac multe opţiuni, nu prea sunt informaţi. Chiar şi la casierie se împotmolesc. Unii nu au avut bani suficienţi şi s-au scotocit prin toate buzunarele”, ne-a explicat Bogdan, student în anul III la Cibernetică. El şi alţi studenţi ASE s-au oferit ca voluntari, să îi ajute pe candidaţi.


    Andreea s-a aşezat  la rând de la ora 8.00Foto: Dorin Constanda
Andreea s-a aşezat la rând de la ora 8.00Foto: Dorin Constanda

”Uf! Bine că am reuşit! Am stat de la ora 8.00 la coadă şi abia acum, la ora 13.00, am reuşit să mă înscriu. Mama săraca, a stat afară, în soare, să mă aştepte. M-am înscris la Relaţii Economice Internaţionale şi sper ca atunci când termin să mă pot angaja la o companie multinaţională sau, de ce nu, să îmi deschid propria afacere”, ne-a spus bucuroasă Andreea Urloi. Înscrierile vor continua până marţi, iar miercuri candidaţii la facultăţile ASE vor afla cum a fost notat eseul motivaţional depus, după care urmează şi alte probe, în funcţie de specializarea aleasă. ASE a scos la concurs 5.900 de locuri, cu şi fără taxă, plus o mie de locuri la Învăţământ la Distanţă (ID). În acest an, au fost aprobate 62.000 de locuri în universităţile din toată ţara. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net