«Am făcut 10 milioane de lei din curăţat zăpada»

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Iarna s-a dovedit un adevărat coşmar pentru unii oameni, dar şi o sursă de venit pentru alţii. Zăpada care a acoperit oraşul a devenit o afacere profitabilă pentru un tânăr şomer din Turnu Severin.

Claudiu Predatu are 24 de ani şi nu a avut nici un loc de muncă până anul acesta. Cu buzunarele goale şi dorinţa de a face rapid rost de bani, tânărul s-a „înarmat" cu o lopată şi a început să bată din poartă în poartă ca să-şi ofere serviciile celor care nu pot sau nu au timp să-şi cureţe de zăpadă trotuarul din faţa casei. Preţul serviciilor este negocia­bil în funcţie de venitul beneficiarului şi de cantitatea de omăt îndepărtată.

După primele zile, oamenii au început să-l cunoască pe Claudiu şi chiar să îl sune pe telefonul mobil solicitându-i ajutorul.Cele mai aglomerate zile au fost cele aflate sub codul portocaliu de ninsoare când munca începea la ora 4.30 şi se termina seara.

Cea mai mică plată primită de Claudiu a fost de doi lei, iar cea mai mare sumă a fost de 50 de lei. În doar o săptâmână, tânărul a reuşit, cu lopata, să strângă 1.000 de lei.

"Numai cu ajutor puteam să scap de zăpada din faţa porţii!"Nea Gheorghe,  70 de ani

simeon stalpnicul png

„Ieri, a fost o zi bună, am făcut 350 de lei. Nu este o ruşine ce fac eu, sunt foarte mulţi bătrâni care nu pot ieşi din curte din cauza zăpezii, care dau 10-20 de lei, în funcţie de pensie, ca să-i scap de zăpadă. Este o afacere bună, este prima dată când fac asta. Într-o săptămână am făcut 1.000 de lei", a mărturisit Claudiu. Nea Gheorghe, de 70 de ani, este unul din beneficiarii acestor servicii.

El apreciază munca celui care îl scapă de coşmarul alb. „Numai cu ajutor pot să scap de zăpada asta. Se plăteşte orice ajutor, o zi de muncă ajunge până la 60 de lei. Merită, că a fost multă zăpadă, sper să nu mai apuc o astfel de iarnă ", a spus bătrânul.

Flash Iarnă

86 de morţi - bilanţul deceselor cauzate de ger. Şapte persoane şi-au pierdut viaţa, în ultimele 24 de ore, din cauza condiţiilor meteorologice, în judeţele Suceava (2), Bacău (1), Braşov (1), Gorj (1), Mehedinţi (1) şi Mureş (1).

Numărul total al deceselor înregistrate din cauza hipotermiei severe de la avertizarea cod galben de ger emisă de meteorologi şi până în prezent, a ajuns la 86.

Peste 200 de trenuri anulate. Din cauza vremii nefavorabile, au fost anulate 209 trenuri de călători, precum şi trenuri suburbane, informează CFR.

De asemenea, opt linii de cale ferată sunt închise: Ploieşti- Urziceni, Bucureşti Sud-Oltenita, Urziceni- Slobozia, Făurei-Buzău, Adjud-Urecheşti, Săruleşti- Fundulea, Ciulniţa- Călăraşi Nord, Medgidia-Negru Vodă.

Peste 250 de localităţi izolate. Un număr de 255 de localităţi din ţară sunt­ izolate din punct de vedere al accesului la drumuri publice.

24 de judeţe sunt afectate de vremea nefavorabilă, 156 de drumuri judeţene sunt blocate, iar pe 19 se circulă cu dificultate. Un număr de 11 localităţi sunt afectate de alimentarea cu energie electrică şi 60 de posturi de transformare sunt avariate.

2 întârzieri pe Aeroportul Henri Coandă. Cinci zboruri, unul internaţional şi patru interne, au înregistrat ieri întârzieri la aterizare pe Aeroportul Henri Coandă, din cauza ceţii dense.

Din cauza condiţiilor meteo din Germania, cursa Tarom Otopeni - Munchen şi retur a fost anulată.

Fără inundaţii în următoarele 7 zile. Pericolul de inundaţii pe cursurile de apă nu este iminent în următoarele 7-10 zile, iar surplusul de apă rezultat din topirea zăpezilor va fi preluat fără probleme în lacurile de acumulare aflate, în prezent, la jumătate din nivelul maxim, a spus, ieri, Ana-Maria Agiu, purtător de cuvânt al Administraţiei Naţionale Apele Române.

Sute de păsări de pe litoral, răpuse de ger. Biologii au găsit, în ultimele zile, peste 200 de păsări răpuse de temperaturile extreme.

Unele şi-au găsit sfârşitul prinse între gheţuri, altele au fost ucise de şocul termic. Biologul spune că un astfel de fenomen s-a petrecut şi în iarna 2006-2007.

Schi şi adrenalină în Pra­hova. Prahovenii au gă­sit și o parte amuzantă a ninsorilor abundente și au ex­­ploatat din plin drumurile blocate. Un tânăr a schiat la propriu, în timp ce era tras de mașină, pe un drum din satul Țipărești.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
Infographic 02 png
fond postasi 2 1698256806 jpg
Manastirea Cernica FOTO Shutterstock
casa florilor jpg
dus jpg
iluzie optica jpg
Rione Terra Volcano jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net