Alina Bica, amica Elenei Udrea, la zdup. Cine e omul care a mituit-o

Ultima actualizare:

    Alina Bica, şefa Crimei Organizate, a fost arestată pentru abuz de serviciu
Alina Bica, şefa Crimei Organizate, a fost arestată pentru abuz de serviciu

Un nou scandal de corupţie şochează România. Se pare că Alina Bica, şefa Crimei Organizate, adică a celor care caută corupţii şi afacerile dubioase din ţară, este în mijlocul unei afaceri în care sunt implicate numele grele, inclusiv Elena Udrea, prietena ei de cumpărături la Paris.

Şefa DIICOT, Alina Bica, a fost joi la serviciu, a semnat ordine de lucru pentru “mascaţi”, a citit dosare şi a luat decizii importante. La ora 17.00, se afla pe şoseaua Griviţa, în trafic. La un moment dat, maşina de serviciu a fost blocată de procurorii DNA, care au săltat-o pe Bica şi au dus-o la audieri, într-un uriaş dosar în care sunt acuzate o mulţime de persoane. După o noapte de audieri, procurorii au cerut avizul Consiliului Suprem al Magistraturii pentru arestarea preventivă a şefei de la Crimă Organizată. Potrivit unor surse, aceasta ar fi fost audiată în dosarul lui Stelian Gheorghe, care ar fi primit o sumă totală de 150 de milioane de euro, despăgubiri pentru câteva terenuri din Ilfov şi Bucureşti. În comisia care a decis restituirea acestor sume ar fi făcut parte şi Alina Bica. Ancheta a pornit în 15 octombrie 2014, când DNA s-a sesizat din oficiu în legătură cu reconstituirea unui drept de proprietate asupra unui teren agricol, în suprafaţă de 13hectare, situat în Bucureşti, zona parcului Plumbuita, sector 2.

Potrivit procurorilor, citaţi de Mediafax, membrii comisiei de retrocedare au acceptat o supraevaluare a terenului, de la 113.954.741 lei (valoare reală), la 377.282.300 lei (valoarea unui teren asemănător). Omul de afaceri Stelian Gheorghe, beneficiar al drepturilor litigioase asupra terenului, a obţinut 377.282.300 lei, echivalentul a 89.426.189 euro (755/mp).

Prejudiciul a fost evaluat la 263.327.559 lei, echivalentul a 62.548.113 euro, din supraevaluarea terenului. Plecând de la acest dosar, procurorii au descoperit că Alina Bica ar fi avizat o bună parte din retrocedările primite de Gheorghe Stelian, pe vremea când ea era membru în comisia ANRP din partea Ministerului de Justiţie, în anul 2010.

Pentru aceste “servicii”, şefa DIICOT ar fi primit un teren în Snagov, pe care ulterior l-ar fi vândut, iar o parte din bani ar fi ajuns la Dorin Cocoş, scrie Mediafax, citând surse judiciare. Printre altele, afaceristul Gheorghe Stelian este cunoscut şi pentru afacerile sale cu Elena Udrea. Acesta a cumpărat drepturile litigioase pentru un teren în str. Chopin, Sectorul 2, iar la câteva zile după retrocedarea terenului, acesta a fost vândut Elenei Udrea, pentru o sumă mult mai mare. În declaraţia de avere Bica spune că deţine un teren, un imobil şi un credit de 56.000 euro.

Udrea şi Bica, cumpărături de fiţe la Paris

Udrea şi Bica, împreună la Paris
Udrea şi Bica, împreună la Paris

Vesele ca nişte vrăbiuţe. Aşa au fost surprinse Elena Udrea şi Alina Bica, într-un weekend de cumpărături la Paris. ”Pe Alina Bica o cunosc de 5 ani, am fost colege în Guvern, avem o relaţie de amiciţie. Mai ieşim la un film, la un teatru”, spunea Elena Udrea, după ce, înainte de turul 1 al alegerile prezidenţiale, au apărut o mulţime de fotografii de la Paris, când politiciana se afla la cumpărături cu şefa DIICOT Alina Bica şi Ana-Maria Topoliceanu, fosta şefă a Companiei Naţionale de Investiţii.

La rândul ei, Alina Bica a comentat halucinant, pentru TVR: ”Cum am apărut (n.r. în fotografiile de la Paris)? Am apărut trăgând pe nas?” Fotografiile fuseseră făcute în februarie, dar au fost postate pe Internet de un necunoscut în timpul campaniei electorale, în care Elena Udrea era candidat la fotoliul de la Cotroceni.

Cine este "Stelu", omul care a dat şpagă şefei DIICOT

Gheorghe Stelian
Gheorghe Stelian

Are doar  38 de ani, umblă cu maşini de fiţe, Ferrari, Porsche sau Bentley şi deţine o casă imensă, pe Şoseaua Kiseleff, cumpărată cu cinci milioane de euro de la RAAPPS. Acesta este Gheorghe Stelian zis “Stelu”, omul din cauza căruia a fost reţinută de DNA, şefa DIICOT, Alina Bica. Pe 26 iunie 2012, Click! relata cu lux de amănunte despre lucrările de amenajare pe care “Stelu”le făcea la vila de pe Şoseaua Kiseleff, numărul 16 , o căsoaie de 515 mp cu o “peluză” de 2.700 mp.

Click a dezvăluit în iunie 2012 afacerile dubioase ale lui Gheorghe Stelian
Click a dezvăluit în iunie 2012 afacerile dubioase ale lui Gheorghe Stelian

La această adresă bărbatul are înregistrată o firmă, SC Steda Beach SRL. Prieten cu Adriean Videanu, Dorin Cocoş şi Eugen Bejinariu, afaceristul a început în forţă în 2005, când a devenit cunoscut  tuturor de pe piaţa imobiliară după ce a anunţat că împreună cu asociatul său Doru Nicorici, a cumpărat de la urmaşii familiei industriaşului Tonolla drepturile litigioase pentru mai multe imobile şi terenuri.

Se vehicula şi suma achitată, 500.000 de euro. Dintre aceste terenuri au atras atenţia două, în suprafaţă totală de 12.000 de mp, aflate în administrarea Circului Globus, din parcul cu acelaşi nume, care lăsau instituţia fără menajerie. Pentru că nu le-a primit imediat, afaceristul a dat circul, Prefectura şi Primăria Capitalei în judecată. A câştigat în 2009 şi a cerut şi despăgubiri de 5 milioane de euro pentru că nu a putut să folosească până atunci terenurile. El deţinea o aprobare de la primăria sectorului 2 prin care putea construi în zonă, un zgârie-nori de 19 etaje.

Scandalul nu s-a terminat nici acum: “Stelu” stă cu terenul gol şi a cerut Municipalităţii 12 milioane de euro pentru a renunţa la suprafeţe. Celelalte terenuri obţinute în numele familiei Tonolla au fost vândute imediat: unul de 2.700 de mp din în str. Rahmaninov, Mihaelei Borcea, altul de 8.320 mp în str.Barbu Văcărescu lui Marius Locic şi unul de 4.790 mp din str. Bulandra, familiei Călin.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
fabrica DeLonghi jpg
image
image
image
image
image
image
buletin carte de identitate foto mai
image png
anul fara vara jpg
Asigurare locuinta - casa FOTO Shutterstock
monezi jpeg
pansies 7210851 1280 jpg
Imperiul Roman, hunii şi goana după aur jpeg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net