Alegeri locale 2016. E primar, fără întrerupere, din 1982!

Ultima actualizare:

    Mircea Ismail a adunat nouă mandate de edil
Mircea Ismail a adunat nouă mandate de edil

Un “dinozaur” în Dâmboviţa! Mircea Ismail e cel mai vechi edil în funcţie din România. În vârstă de 69 de ani, el se află la cârma primăriei din comuna Doiceşti încă din 1982.

Mircea Ismail e înregimentat la PSD şi spune că secretul longevităţii în fotoliul de şef al administraţiei locale este simplu: “Trebuie să fii om”. Pensionarul a câştigat duminică cel de-al 9-lea mandat de primar al comunei dâmboviţene. El ocupă funcţia de edil de pe 16 martie 1982 şi nimeni n-a reuşit, de atunci, să-l detroneze, scrie adevarul.ro.

Ludovic Orban, deputat PNL, l-a etichetat pe Ismail, în februarie, drept “o relicvă comunistă”. Liberalul consideră că, “în comuna Doiceşti, în «capul trebii» se află de 34 de ani acelaşi primar. Mare lucru nu prea a făcut pe acolo, dar din 2.200 de cetăţeni care se prezintă la vot, 416 sunt beneficiari ai ajutorului social. Cum să schimbi din funcţie această relicvă a regimului comunist prin alegeri într-un tur?! Foarte, foarte greu. Poate dacă vine doamna cu coasa sau doamna cu cătuşele”. Preşedintele PSD Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu”, a reacţionat atunci şi a spus că declaraţia lui Orban e una dintre cele mai josnice din ultimii 26 de ani.

Ismail l-a depăşit pe Ştefan Sîchin (68 de ani), edilul din Boloteşti, judeţul Vrancea, care a fost edil din 1981. El a pierdut însă alegerile locale de duminică.

Click! spune

Iată câteva repere din 1982, anul în care Mircea Ismail a devenit primar:

>A avut loc Războiul Insulelor Malvine, între Argentina şi Marea Britanie

>Italia lui Paolo Rossi triumfa la Campionatul Mondial din Spania

>Nicolae Ceauşescu dădea startul demolărilor care au mutilat Capitala

>Se năştea Delia Matache, una dintre cele mai bine cotate cântăreţe în prezent

>A fost lansat unul dintre cele mai emoţionante filme: “E.T. Extraterestrul”, regizat de Steven Spielberg şi câştigător al Premiului Oscar

image
image
image
image
image
image
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net