Ajutor nesperat pentru TVR: 20 de milioane € de la UE

Ultima actualizare:

    Televiziunea Română are datorii imense, de 787 de milioane de leiFoto: Facebook
Televiziunea Română are datorii imense, de 787 de milioane de leiFoto: Facebook

Televiziunea Română se afla în mare impas din cauza datoriile imense, iar sute de angajaţi erau în pericol de şomaj. În ultima clipă, un ajutor financiar sosit din partea Uniunii Europene a salvat TVR-ul.

Postul public nu putea să acceseze fondurile europene, care ar fi fost de mare ajutor. Însă oficialii le-au sugerat un parteneriat. Astfel, Confederaţia Sindicală Naţională Meridian a iniţiat un proiect pentru digitalizarea arhivei TVR, făcut cu fonduri europene nerambursabile în valoare de 20 de milioane de euro. Propunerea a fost aprobată joi de conducerea televiziunii. 

"Luni, Comitetul Director al TVR a aprobat scrisoarea de intenţie prezentată de noi pentru un parteneriat cu absorbţie de fonduri europene de 20 de milioane de euro pentru un proiect privind digitalizarea arhivei. Azi (ieri - n.r.), CA al TVR a aprobat proiectul şi în cel mai scurt timp vom începe derularea acestuia", a declarat, pentru ziarulring.ro, preşedintele CSN Meridian, Ion Popescu.

Banii europeni vor fi folosiţi exclusiv pentru digitalizarea arhivei TVR, incluzând şi salariile celor care se vor ocupa de această activitate. Astfel, va scădea presiunea pe bugetul TVR, iar instituţia îşi va putea stinge mai repede datoriile, în valoare de 787 de milioane de lei, eşalonate acum pe şapte ani.

Ion Popescu, preşedintele CSN Meridian
Ion Popescu, preşedintele CSN Meridian

"Din calculele noastre, în următorii cinci ani, între 500 şi 700 dintre angajaţii TVR nu vor fi daţi afară pentru că vor lucra la această acţiune de digitalizare pe bani europeni. Iniţiativa aparţine CSN Meridian şi a fost salutată de premierul Victor Ponta. În cazul fondurilor europene, orice leuţ trebuie justificat. TVR ar putea funcţiona nu bine, ci foarte bine, dar oamenii trebuie folosiţi", a explicat preşedintele Ion Popescu. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net