Ai noştri tineri vor să devină şoferi sau artişti, în dauna medicinei sau avocaturii

Ultima actualizare:

Şofer sau artist. Astea sunt meseriile cele mai atractive pentru tinerii noştri în prezent. Şi asta fiindcă nu au timp să aştepte. Toată lumea ştie foarte bine că timpul înseamnă bani şi tocmai de aceea şoferia profesionistă şi atracţia exercitată de profesia de artist, de vedetă, de VIP (cu care dealtfel te poţi întâlni la mai tot pasul, nu doar în presă) prind foarte bine la tinerii şi tinerele noastre cu vârste cuprinse între 18 şi 24 ani.

Care „ard” etape. Şi nu au timp nici să-şi asculte părinţii, care i-ar sfătui să aleagă mai degrabă meserii din categoria „guleror albe” precum medicina sau avocatura. Ei au nevoie de bani, de independenţă şi de o meserie în timpul cel mai scurt cu putinţă după vârsta la care ating majoratul. Unii chiar mult mai devreme.

Conform datelor obţinute de specialişti, şoferia profesionistă e secondată cu brio în alegerea tinerilor şi de meseria de mecanic sau de cea de vânzător, lucru care nu ar trebui să mire prea tare fiindcă acestea au luat un avânt deosebit în ultimul deceniu. Pe de altă parte, să fii vedetă nu e deloc de lepădat, doar că nimeni nu ştie încă să ofere reţeta prin care poţi să atingi acest obiectiv. Mai ales într-un timp scurt sau foarte scurt. Dacă nu crezi în tine, atunci mai rămâne varianta de a deveni, spune acelaşi sondaj dat publicităţii zilele trecute de către cei de la Heineken România, o cosmeticiană de calitate sau un terapeut bun.

Una peste alta, din această toamnă, trei şcoli postliceale sau licee cu clasa a 13-a vor fi finanţate în urma unui parteneriat public-privat între Ministerul Educaţiei şi brandul Bucegi pentru dezvoltarea unor proiecte dedicate exclusiv tinerilor care sunt la vârsta alegerii unei meserii. Finanţarea va fi în valoare de 97.500 de lei pentru fiecare dintre cele trei proiecte câştigătoare, ce vor fi desemnate între 27 şi 31 octombrie. Pentru cei interesaţi amănuntele pot fi descoperite pe site-ul www.meseriipentruromania.ro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Drogul violului Foto womenshealth gov jpeg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net