Află de unde se îmbracă președintele României, Klaus Iohannis! FOTO

Ultima actualizare:
Președintele României, Klaus Iohannis, poartă costume Alexandru Ciucu
Președintele României, Klaus Iohannis, poartă costume Alexandru Ciucu

În cadrul vizitelor oficiale, președintele României, Klaus Iohannis (55 de ani), alege să poarte costume realizate de designerul român, Alexandru Ciucu, care este și creatorul de modă al Casei Regale. Designerul român îi creează președintelui ales vestimentații pe măsură, în atelierul său din București, pe baza tehnicii de croire moștenită din generație în generație, respectând tendințele actuale

„Imaginea vestimentară a unei persoane publice reprezintă, în general, o mare responsabilitate pentru un designer, dar, când este vorba chiar de președintele țării, răspunderea crește exponențial. Acord atenție tehnicii de croire, pentru ca ținutele domnului președinte să îi vină perfect. Un costum Alexandru Ciucu este croit integral manual și fiecare detaliu este tratat cu atenție, așa cum se făcea odinioară, ținând însă cont de tendințele actuale în materie de țesături și modele. Este nevoie de aproximativ 80-100 de ore de muncă de înaltă calificare pentru a executa un costum în standardele Ciucu. Materialele selecționate pentru un astfel de costum provin de la cele mai vestite țesătorii din lume, aceleași pe care le găsim, spre exemplu, și pe Savile Raw în Londra. La toate acestea se adaugă faptul că fiecare costum este personalizat cu numele întreg al clientului”, a mărturisit Alexandru Ciucu.


    Președintele României, Klaus Iohannis, poartă costume Alexandru CiucuFoto: ADPM
Președintele României, Klaus Iohannis, poartă costume Alexandru CiucuFoto: ADPM

Designerul Alexandru Ciucu realizează, de altfel, și vestimentațiile Primei Doamne, Carmen Iohannis. Creațiile sale au fost purtate, până acum, de Prima Doamnă la recepția oficială a Președintelui Turciei, Recep Tayyip Erdogan, la București, la două evenimente organizate la Roma, unde președintele României, Klaus Iohannis, a fost primit de omologul său italian, Sergio Mattarella, precum și la recenta vizită de la Vatican.

Alexandru Ciucu a dezvoltat conceptul de vestimentație masculină la comandă la cel mai înalt nivel în România, având o bogată experiență în designul de costume și o tradiție a familiei de 75 de ani în domeniul croitoriei. Alexandru Ciucu este, din 2010, furnizor al Casei Regale a României, iar, din anul 2012, creator al costumelor Principelui Albert de Monaco și ale Regelui Simeon al Bulgarilor.

Designerul Alexandru Ciucu  este unul dintre cei mai apreciaţi creatori de modă din România
Designerul Alexandru Ciucu este unul dintre cei mai apreciaţi creatori de modă din România
image
image
image
image
image
image
vlad ciurea digi24
2 jpg
chirie apartament jpeg
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net