Acuzații! Legea grațierii a trecut pe la cabinetul lui Dragnea

Ultima actualizare:

    Piesa a devenit viralăFoto: Arhivă Click!
Piesa a devenit viralăFoto: Arhivă Click!

Liviu Dragnea și-ar fi băgat coada și la întocmirea legii grațierii. Sunt informații care arată că proiectul de Ordonanță de Urgență ar fi trecut printr-un calculator de la cabinetul acestuia.

Informaţia a fost făcută public de site-ul cursdeguvernare.ro, care scrie că metadatele proiectului de OUG pentru graţiere, publicat ieri pe site-ul Ministerului Justiţiei, au drept autor “anca.spiridon” şi că semnătura “prenume.nume” este specifică documentelor create din Wordul computerelor de la Camera Deputaţilor.

Anca Spiridon este director general la Cancelaria preşedintelui Camerei Deputaţilor,  Liviu Dragean, și a spus că nu știe nimic despre acest proiect.

Pe de altă parte, semnăturile celor de la Ministerul Justiţiei sunt reţinute de Word ca „Prenume Nume”. Pe proiectul de OUG privind graţierea în metadatele documentului Word apare şi numele unui funcţionar din Ministerul Justiţiei, la menţiunea „Last Modified" - Marinela Eni, care este  agent secretariat la Unitatea de Management Public şi Planificare Strategică din Ministerul Justiţiei.

Proiectul promovat de guvernul PSD prevede graţierea integral a pedepselor de până la 5 ani, precum şi jumătate din pedeapsa femeilor gravide, a celor care au în întreţinere copii sub cinci ani, a celor cu vârste de peste 60 de ani, precum şi a celor cu boli incurabile în faze terminale. Prevederile nu se aplică recidiviştilor, celor care s-au sustras executării pedepsei sau comit infracţiuni după 18 ianuarie 2017.

Legea ar urma să se aplice din 18 februarie  și ar scoate din pușcării în jur de 2.500 de persoane. Ministrul Justiției, Florin Iordache, spune că în felul acesta închisorile s-ar mai goli, pentru că, oricum, gradul lor de ocupare este în medie de peste 150%.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
spital judetean suceava
image
image
image
image
image
image
Taxe impozite calculator FOTO Shutterstock
Cuplu de romani spania Captura Antena 3 jpg
titanic adobestock jpg
plante de apartament beneficii si ingrijire jpeg
Castelul Nopcsa din Săcel  Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (3) jpg
Ioana Ancuţa Popoviciu judecatoare accident 2 Mai jpeg
Hotelul de Gheata Balea Lac jpeg
seva mesteacan
image
actualitate.net
image
actualitate.net