Acuzaţii grave pentru 9 foşti miniştri în dosarul "Licenţe Microsoft contra şpagă"

Ultima actualizare:

    Numărul licenţelor cumpărate ar fi depăşit numărul celor necesareFoto Mediafax
Numărul licenţelor cumpărate ar fi depăşit numărul celor necesareFoto Mediafax

Fostul premier Adrian Năstase ar fi aprobat Memorandumul privind „Parteneriatul strategic între Guvernul României şi Microsoft”.

Documentele anchetatorilor din dosarul „Licenţe Microsoft contra şpagă” au fost trimise astăzi Ministerului Justiţiei, Parlamentului, Preşedinţiei şi Parlamentului European pentru a le cere avizul pozitiv la declanşarea urmăririi penale faţă de nouă foşti miniştri, potrivit adevarul.ro.

Memorandumul prin care s-a aprobat semnarea de către ministrul Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei a unei scrisori de intenţie între Guvernul României şi Microsoft, a fost aprobat de fostul premier Adrian Năstase. Memorandumul a fost iniţiat de Ministerul Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei, condus la acea dată de Dan Nica, şi  a fost avizat de ministrul Integrării Europene, Hildegard Puwak, ministrul Afacerilor Externe, Mircea Geoană şi ministrul pentru coordonarea Secretariatului General al Guvernului. 

Cu peste 5 milioane de euro mai mult decât era necesar  

Procurorii susţin că Ministerul Educaţiei a plătit un număr mult mai mare de licenţe închiriate decât numărul de licenţe utilizabile în Educaţie, iar din recalcularea valorii contractului cu numărul de pachete egal cu numărul de calculatoare a reieşit faptul că a fost angajată o sumă cu 5,4 milioane euro mai mare decât era necesar. 

Cererea procurorilor DNA în dosarul Microsoft a ajuns marţi după-amiază la Camera Deputaţilor

Cererea procurorilor DNA în dosarul Microsoft a ajuns marţi după-amiază la Camera Deputaţilor, au precizat, pentru MEDIAFAX, surse din conducerea acestui for legislativ.

Ca urmare, Biroul permanent al Camerei Deputaţilor se va reuni miercuri dimineaţă, la ora 9.45, pentru a decide parcursul şi calendarul în ceea ce priveşte această cerere a DNA, au menţionat sursele citate.

Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a anunţat, marţi, că procurorul general Tiberiu Niţu, în baza dispoziţiilor articolului 109 alineatul 2 din Constituţie, a articolelor 12 şi 19 din Legea 115/1999 şi ale Deciziei Curţii Constituţionale nr. 270 din 10 martie 2008, a transmis ministrului Justiţiei referatul Direcţiei Naţionale Anticorupţie prin care se solicită declanşarea procedurilor pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale faţă de: senatorul Ecaterina Andronescu - pentru abuz în serviciu, luare de mită, trafic de influenţă şi spălare de bani; deputatul Valerian Vreme - pentru abuz în serviciu; senatorul Petru Şerban Mihăilescu - pentru instigare la abuz în serviciu, trafic de influenţă şi spălare de bani.

Procurorul general Tiberiu Niţu a transmis Parlamentului European referatul DNA prin care se solicită declanşarea procedurilor pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale faţă de europarlamentarul Dan Nica, suspectat de abuz în serviciu, luare de mită, trafic de influenţă şi spălare de bani.

De asemenea, procurorul general al PICCJ a transmis preşedintelui Traian Băsescu referatul DNA prin care se solicită declanşarea procedurilor pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale faţă de: Adriana Ţicău, fost ministru al Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei - pentru abuz în serviciu, luare de mită, trafic de influenţă şi spălare de bani; Gabriel Sandu, fost ministru al Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale - pentru abuz în serviciu, luare de mită, trafic de influenţă şi spălare de bani; Daniel Funeriu, fost ministru al Educaţiei şi Cercetării - pentru abuz în serviciu; Alexandru Athanasiu, fost ministru al Educaţiei şi Cercetării - pentru abuz în serviciu, luare de mită, trafic de influenţă şi spălare de bani; Mihai Nicolae Tănăsescu, fost ministru al Finanţelor Publice - pentru abuz în serviciu, luare de mită, trafic de influenţă şi spălare de bani, potrivit mediafax.ro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net