Acuzat de furt după ce a salvat o căţeluşă cu pui

Ultima actualizare:

    Medicul veterinar Costin Bărbat din Târgu Jiu s-a trezit cu dosar   penal pentru că a luat animalele aflate într-un adăpost fără acte de adopţie
Medicul veterinar Costin Bărbat din Târgu Jiu s-a trezit cu dosar penal pentru că a luat animalele aflate într-un adăpost fără acte de adopţie

Facerea de bine i-a adus dosar penal! Tânărul medic veterinar Costin Bărbat din Târgu Jiu s-a trezit cercetat pentru furt, după ce a salvat de la moarte o căţea şi cei trei pui ai săi. Puii aveau doar câteva zile şi nu puteau rezista în temperaturile scăzute cu care s-a confruntat Gorjul, aşa că medicul i-a luat din adăpostul de la Târgu-Cărbuneşti, fără acordul scris (acte de adopţie) ale autorităţilor.

Totul s-a întâmplat săptămâna trecută, când Costin Bărbat a stabilit cu medicul veterinar care are în grijă patrupedele de la adăpost că va adopta căţeaua şi puii săi. Din păcate, medicul de la adăpost nu a mai fost găsit la Cărbuneşti când a ajuns acolo Bărbat. 

Din dorinţa de a salva de la îngheţ cei trei pui, veterinarul a sărit gardul şi a luat animalele, pentru a le acorda toată îngrijirea de care aveau nevoie pe temperaturile scăzute cu care s-a confruntat judeţul nostru în aceste zile. 


    Medicul  Costin Bărbat s-a temut ca  puii căţeluşei  să nu moară  îngheţaţi
Medicul Costin Bărbat s-a temut ca puii căţeluşei să nu moară îngheţaţi

„Am fost contactat de două persoane care ştiau că o căţeluşă de la adăpostul din Târgu-Cărbuneşti a fătat şi stă în frig cu puiuţii. Am fost rugat să merg şi să o iau de acolo. Am încercat să fac toate demersurile legale, mi s-a spus că este un medic veterinar acolo cu care să vorbesc despre adopţie. Am luat legătura cu doamna Andreea, cea care supraveghează adăpostul. Am căzut de acord că va trebui să adopt căţeluşa şi am plecat spre Cărbuneşti. (...) Am vorbit şi cu medicul veterinar de la adăpost şi l-am rugat să mă aştepte că vin de la Târgu Jiu. Când am ajuns m-am întâlnit cu doamna Andreea de la Pro Animals, care mi-a zis că domnul doctor plecase cu vreo două minute mai devreme, deci nu mai pot adopta căţeluşa, căci nu avea cine să completeze actele. I-am spus că iau căţeaua, pentru că viaţa puilor era în pericol. Stăteau într-o cuşcă destul de bună, dar la ce temperaturi scăzute au fost, nu erau în siguranţă. Am sărit gardul şi am luat căţeaua şi puii ei. (...)”, ne-a povestit medicul Costin Bărbat. 

Nici n-a ajuns bine la Târgu Jiu, pentru a duce animalele la căldură, că a şi fost sunat de poliţia din Cărbuneşti. „Poliţiştii mi-au spus să vin la sediu, cu tot cu căţea. Am mers acolo şi am dat declaraţii, dar m-am ales cu un dosar penal pentru furt. Domnii poliţişti mi-au spus că puiuţii şi căţeluşa pot rămâne în grija noastră, până la finalizarea cercetărilor. (...) Căţeluşa este metis şi nu poate fi voba despre un furt pentru a produce bani, am vrut să salvez viaţa căţeluşei şi a puilor ei”, a mai spus medicul veterinar.

«Medicul trebuia să aştepte»


    Carmena Şerbănoiu
Carmena Şerbănoiu

Carmena Şerbănoiu, preşedintele Asociaţiei Pro Animals România: „Este un adăpost public care aparţine Primăriei Cărbuneşti. Dânşii au contract cu un medic, care este responsabil de ce se întâmplă acolo, în adapost. Doamna Andreea supraveghează ce se întâmplă la adăpost, ca să fim siguri că patrupedele sunt hrănite din donaţiile noastre. (...) Veterinarul care a venit să adopte câinele trebuia să aştepte puţin, era vorba despre câteva minute, deoarece am informaţii că medicul îl aşteptase şi urma să se întoarcă. Orice persoană poate să adopte orice câine dintr-un adăpost public, dar în baza unui contract de adopţie, cum este legal”.

image
image
image
image
image
image
Apartament Cannes Foto Booking jpg
strada slanic prahova jpg
istanbul pixabay jpg
beneficiile jocului la varsta adulta 1536x864 jpg
Afl â care sunt principalii pomi fructiferi care nu trebuie s â +¢i lipseasc â din gr âdin â min jpg
Metrou Victoriei FOTO Shutterstock
oua pixabay jpg
contor curent jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net