Unde mănânci cele mai bune îngheţate în România

Ultima actualizare:

Reporterii „Adevărul“ au testat cele mai apreciate sortimente de îngheţată din Capitală. Fiecare aromă este atât de specială încât este aproape imposibil să alcătuieşti un top. 

Aparent, am avut săptămâna aceasta o misiune dificilă, dar în acelaşi timp extrem de delicioasă: găsirea celei mai bune îngheţate din Bucureşti. Pentru îndeplinirea acestei sarcini, se ia o zi călduroasă de vară, multă voie bună şi se cutreieră gelateriile din toate colţurile oraşului moleşit de temperaturile ridicate.

- VENCHI, TRADIŢIE ŞI SĂNĂTATE. Prima oprire, ciocolateria de pe Calea Victoriei. O oază pe trotuar, vreo 10-12 sortimente de îngheţată şi un pahar cu apă. Irina ne-a întâmpinat cu un zâmbet larg - „cum altfel când am jobul de vis şi lucrez printre îngheţată şi ciocolată", spune ea. După câteva secunde, am uitat şi de căldură şi de misiune, concentrându-ne pe nougat, gianduja, mascarpone şi nelipsitele arome de vară: caise, pepene, mentă.

„Şi vouă vă este greu să alegeţi? Eu vin aici în fiecare zi şi iau alte două cupe de îngheţată. Încă n-am terminat combinaţiile şi noroc că îngheţata de fructe nu îngraşă", spune Ioana, o tânără care lucrează la doi paşi de ispita cu nume italienesc. Într-adevăr, după ce am degustat întreaga ofertă, cu greu ne-am hotărât la combinaţie de ciocolată cu ardei iute, caise, nougat şi fistic. Atât de delicios, încât precizările Irinei, „nu conţin gluten", „avem sortimente fără lactoză", ne-au trecut pe lângă urechi. Preţul distracţiei de vară: 5 lei cupa.

Citeşte continuarea materialului pe adevărul.ro!

image
image
image
image
image
image
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image png
Palatul Cultural Arad jpg
ambulanta jpg
pod baltimore teorii jpg
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
image
actualitate.net
image
actualitate.net