13 ani de coşmar pentru un bolnav cardiac. În piept îi bate acum inima unei femei

Ultima actualizare:

    "Mai aveam de trăit două luni, dacă nu făceam transplantul", spune Constantin Pîntea
"Mai aveam de trăit două luni, dacă nu făceam transplantul", spune Constantin Pîntea

A fost salvat în al doisprezecelea ceas! Constantin Pîntea (60 de ani), din comuna ieşeană Tansa, a primit şansa unui transplant de inimă acum trei săptămâni. El se află încă internat la Institutul de Boli Cardiovasculare şi Transplant din Târgu Mureş, acolo unde i s-a făcut intervenţia salvatoare.

Coşmarul lui Pîntea a început în 2003, când a suferit un infarct. De atunci, starea de sănătate a inimii s-a degradat constant. Diagnosticat cu cardiomiopatie dilatativă, bloc de ram stâng, şi insuficienţă cardiacă clasa IV, pacientul a fost trecut pe lista de transplant, fiind singura şansă de supravieţuire, scrie adevarul.ro.

Din ianuarie 2016, bolnavul a stat internat în Clinica de Cardiologie de la Spitalul “Sfântul Spiridon” din Iaşi. „Nu puteam merge acasă pentru că eram dependent de aparate. Pulsul ajungea la 200 de bătăi pe minut şi aveam nevoie de şocuri electrice care mă stabilizau”, mărturiseşte acum ieşeanul.

De pe 30 iunie, în pieptul pacientului bate inima sănătoasă a unei femei de 45 de ani din judeţul Neamţ, care, din cauza unui anevrism rupt, n-a mai putut fi salvată. „Mai aveam de trăit două-trei luni, dacă nu primeam inima asta. Acum pot respira fără probleme, pot sta în şezut fără să transpir şi mă pot deplasa”, povesteşte, emoţionat, pacientul.

După externare, Pîntea promite că va face un praznic de pomenire pentru Elena, femeia a cărei inimă l-a salvat.

Citeşte articolul complet pe adevarul.ro!

image
image
image
image
image
image
Bere jpg
codreanu jpg
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
aeroport tulcea delta dunarii jpg
vlad ciurea digi24
image
actualitate.net
image
actualitate.net