10 persoane, reținute în Mureș pentru evaziune prin schimburi valutare

Ultima actualizare:

    Patronii mai multor case de schimb valutar din Mureș nu înregistrau tranzacțiile și ofereau bani cu cămată
Patronii mai multor case de schimb valutar din Mureș nu înregistrau tranzacțiile și ofereau bani cu cămată

Zece persoane au fost reținute pentru evaziune fiscală, spălare de bani și camătă, iar alte două sunt cercetate în libertate, acestea fiind acuzate că au făcut schimburi valutare ”la negru”, prejudiciul fiind de 200.000 de lei, transmite coresondentul MEDIAFAX

Potrivit unui comunicat de presă transmis, joi, de Poliția Județeană Mureș, s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă 12 persoane bănuite de evaziune fiscală, spălare de bani şi camătă, iar zece suspecți au fost reținuți.

Cercetările în acest caz au fost declanșate în decembrie 2014, când 150 de poliţişti de la Poliția Județeană şi de la Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Cluj-Napoca şi Târgu-Mureş au făcut 54 de percheziţii.

Descinderile au avut loc în județele Mureş, Cluj, Harghita şi Sibiu, fiind vizate 33 de puncte de lucru a patru case de schimb valutar, precum şi 22 de locuinţe ale persoanelor bănuite de evaziune fiscală.

Conform anchetatorilor, în perioada noiembrie 2013 - decembrie 2014, suspecții ar fi făcut mai multe schimburi valutare pe care nu le-ar fi înregistrat în contabilitate, sustrăgându-se astfel de la plata impozitului pe profit datorat bugetului de stat.

”Din cercetări a reieşit că persoanele bănuite au achiziţionat, în acelaşi timp, din banii obţinuţi din schimburile valutare efectuate la negru, bunuri mobile şi imobile de valori însemnate, în scopul disimulării originii acestora, prejudiciul cauzat fiind de 200.000 de lei”, se precizează în comunicat.

Cele zece persoane reținute vor fi prezentate judecătorilor cu propunere de arestare preventivă. Ceilalți doi suspecți în acest caz sunt cercetați în libertate

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net