A vrut să orbească dintr-un motiv șocant! A trecut prin chinuri imense

Ultima actualizare:
În copilărie, Jewel se prefăcea că nu poate vedea
În copilărie, Jewel se prefăcea că nu poate vedea

În urmă cu nouă ani, o femeie din Carolina de Nord a luat o decizie radicală. Jewel Shuping, în vârstă de 30 de ani, a rămas oarbă, din cauza că i-a intrat lichid de desfundat țevi în ochi. Sună îngrozitor, dar și mai șocant este faptul că nu a fost vorba de un accident. Jewel suferă de o boală extrem de rară, cunoscută drept tulburarea de Identitate a Integrității Corporale, ceea ce înseamnă că bolnavii sunt convinși că un picior, o mână sau o altă parte a corpului trebuie eliminată, pentru că nu aparține trupului lor.

Această boală se manifestă, în mod normal, ca dorința de a amputa părți ale corpului perfect sănătoase. Bolnavii simt că acele părți ale trupului nu le aparțin. În cazul lui Jewel, a fost vorba de ochi. Femeia și-a dorit atât de puternic să orbească, încât a recurs la un mod drastic de a-și îndeplini dorința. A cerut ajutorul unui psiholog, care în mod ciudat a acceptat și i-a turnat lichid de desfundat țevi direct în ochi. Pentru orice om normal, pare cel mai îngrozitor lucru, dar pentru Jewel Shuping a însemnat îndeplinirea unui vis de-o viață, potrivit Mirror.

A vrut să orbească de mică


    În copilărie, Jewel se prefăcea că nu poate vedeaFoto: mirror.co.uk
În copilărie, Jewel se prefăcea că nu poate vedeaFoto: mirror.co.uk

De copil, Jewel Shuping se prefăcea că e oarbă. Obișnuia să poarte ochelari de soare cu lentile negre și avea un baston special pentru orbi. La vârsta de 20 de ani, Jewel a învățat să citească alfabateul Braille.

„De când aveam șase ani mă gândeam că vreau să fiu oarbă. Mă prefăceam că nu văd, dar nu a ajutat prea mult. Când am împlinit 21 de ani, m-am gândit non-stop la faptul că vreau să fiu oarbă. Nu mă puteam abține”, a spus Jewel Shuping.

Nu se știu date oficiale despre pedeapsa primită de psihologul care a „ajutat-o” pe femeie să orbească, sau dacă a fost tras la răspundere pentru faptele sale.

Medicii de la spitalul unde a fost internată Jewel au încercat să îi salveze vederea, împotriva dorinței ei. Nu au reușit, însă, spre bucuria ei.

„Când vedeam , nu mă simțeam bine. Mă simt prost față de oamenii care sunt orbi și nefericiți, dar asta e ceea ce îmi doresc eu. Chiar simt că așa ar fi trebut să mă nasc, că ar fi trebuit să fiu oarbă. (...) Nu e o alegere, este o tulburare a creierului”, a mărturisit Jewel.

Cu toate că este fericită că a reușit să orbească, Jewel Shuping nu le recomandă și altora chinul prin care a trecut ea: „Nu faceți ceea ce am făcut eu. Știu că există nevoia aceea greu de stăpânit, dar probabil că într-o zi va exista un tratament pentru această boală. Oamenii care suferă de tulburare de Identitate a Integrității Corporale stau pe șinele de tren să își amputeze picioarele, îngheață de frig sau se aruncă de pe stânci pentru a putea să scape de părți ale corpului lor. Este foarte periculos. Au nevoie de ajutor.”

În prezent, Jewel încearcă să trezească interesul asupra acestei boli rare, împărtășind povestea ei cu alți oameni. Ea își dorește ca toți cei care suferă de tulburare de Identitate a Integrității Corporale să primească ajutor profesional, fără să fie judecați de către societate.

image
image
image
image
image
image
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net