Violate în public şi vândute ca sclave pentru sex. Mărturiile cutremurătoare al femeilor răpite de ISIS

Ultima actualizare:

    Femeile de etnie yazidi sunt violate în public şi torturate de ISISFoto: AP
Femeile de etnie yazidi sunt violate în public şi torturate de ISISFoto: AP

Peste 200 de femei de etnie yazidi au fost eliberate de gruparea Stat Islamic săptămâna aceasta. Ele au povestit chinurile prin care au trecut de când au fost răpite anul trecut.

Sute de femeie şi copiii de etnie yazidi, o minoritate religioasă intemeiată pe vechea credinţă persană a focului, au fost răpiţi din nordul Irakului şi ţinuţi captivi de ISIS pentru opt luni. Unii au fost vânduţi ca sclavi sexuali sau daţi drept "premiu". Mulţi au fost bătuţi şi forţaţi să se convertească la Islam. 

Peste 200 de femei au fost eliberate săptămâna aceasta. Unele au povestit chinurile groaznice prin care au trecut, cum au fost violate şi bătute de militanţi, potrivit independent.co.uk.

Copiii au fost despărţiţi de mamele lor şi duşi în case din Mosul şi Tal Afar. Multe fete au fost vândute militanţilor ISIS şi au fost violate în public de doi sau trei bărbaţi o dată. Ele au fost bătute, torturate şi supuse oricărui tip de violenţă fizică.

O femeie a povestit că soldaţii ISIS forţau ostaticii să dea sânge pentru transfuzii. 

Amnesty International a publicat un raport în 2014 în care a detaliat chinurile prin care trec ostaticii de etnie yazidi: violaţi, bătuţi, vânduţi ca sclavi pentru sex. ISIS consideră membrii minorităţii ca fiind eretici şi îşi justifică practicile barbare folosinf Islamul. 

image
image
image
image
image
image
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image png
Palatul Cultural Arad jpg
ambulanta jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net