VIDEO Au salvat viața unei fetițe bolnave de inimă cu o imprimantă 3D

Ultima actualizare:
Fetița avea 50 la sută șanse să trăiască
Fetița avea 50 la sută șanse să trăiască

O fetiţă în vârstă de doi ani din Marea Britanie care s-a născut cu o afecţiune gravă la inimă a fost supusă unei operaţii care i-a salvat viaţa mulţumită unei imprimante 3D.

Afecţiunea Minei, în vârstă de doi ani, consta într-o gaură aflat între două compartimente ale inimii, iar doctorii au putut folosi o imprimantă 3D pentru a crea un model care să-i ajute pe chirurgi să planifice operaţia reuşită, relatează BBC, după ce mama ei şi un medic au vorbit despre cazul fetiţei la o emisiune a postului britanic de televiziune.

"Avea 50 la sută şanse de viaţă", a povestit mama ei, Natasha. "Se îmbolnăvea frecvent, nu lua deloc în greutate, dormea tot timpul, nu se trezea aproape deloc."

Potrivit medicului invitat, Tarique Hussain, cadrele medicale au putut folosi imprimanta şi radiografiile pentru a crea un model suficient de apropiat de inima fetiţei, care s-a dovedit de un ajutor crucial pentru chirurgi, informează Mediafax.


    Fetița avea 50 la sută șanse să trăiascăFoto: Captură video
Fetița avea 50 la sută șanse să trăiascăFoto: Captură video
image
image
image
image
image
image
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net