Vacanţă de coşmar! Românii care au călătorit la Roma au stat blocaţi în aeroport sau în avioane

Ultima actualizare:

    Românii care au călătorit la Roma zilele trecute au stat cu orele blocaţi în aeroport  sau în avioane
Românii care au călătorit la Roma zilele trecute au stat cu orele blocaţi în aeroport sau în avioane

Nori negri şi denşi de fum, flăcări imense, zeci de pompieri la sol şi avioane de luptă în aer, cu alte cuvinte clipe de coşmar trăite de românii care au călătorit zilele trecute la Roma. Pădurea din apropierea aeroportului Fiumicino a luat foc, iar italienii au fost depăşiţi de situaţie.

Temperaturile de peste 40 de grade C au aprins, miercuri, pădurea de pini din vecinătatea aeroportului Fiumicino, Roma. Vântul a împrăştiat flăcările şi în câteva minute evenimentul s-a transformat într-un coşmar atât pentru pasageri, cât şi pentru controlorii de trafic şi echipajele de zbor. Cine a plecat în vacanţă a avut de aşteptat ore bune în avion pentru debarcarea pe aeroport.

Mariana a stat 4 ore  pe aeroportul Fiumicino.  Avioanele au rămas blocate  la sol din cauza fumului gros
Mariana a stat 4 ore pe aeroportul Fiumicino. Avioanele au rămas blocate la sol din cauza fumului gros

“După ce am aterizat, am avut de aşteptat şi o oră să ajungem la poziţia de parcare. Nu conta că ai venit din România şi ai 160 pasageri la bord, sau ai venit din China şi ai 300, timpul era acelaşi. Nu aveai unde să intri pentru că toate locurile de parcare erau ocupate”, ne-a povestit un pilot român.

Aceleaşi scenarii şi pentru cei care voiau să decoleze. “Am avut o vacanţă de vis, însă la întoarcerea în România am avut inima cât un purice pentru că nu ştiam ce se întâmplă. Din oraş se puteau observa norii negri şi pufoşi care se ridicau în înaltul cerului. Ne gândeam la ce era mai rău, iar italienii nu au spus un cuvânt despre eveniment, doar ne-au informat să avem răbdare, sunt câteva probleme, pe care le vom remedia. Noroc cu comandantul aeronavei care ne-a mai liniştit şi în permanenţă ne-a informat despre ce se întâmplă. Ca să lăsam bagajul am stat o oră, apoi în terminal am mai stat două ore, iar în avion încă o oră până la decolare. Ne uitam pe geam şi vedeam zeci de avioane care-şi aşteptau rândul. Doar italienii aveau prioritate, în rest nu conta de unde eşti, stăteai la coadă. Am ajuns la ora 2 noaptea în Bucureşti, cu o întârziere de patru ore”, ne-a povestit Mariana, o pasageră din Tulcea, care a mai avut de făcut încă cinci ore până acasă.

Întârzierile de 4-5 ore au fost ceva la ordinea zilei, iar traficul şi-a revenit abia în cursul zilei de joi.

Focul a fost stins cu avioane speciale
Focul a fost stins cu avioane speciale

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net