Un sirian s-a aruncat în aer în Germania, rănind alți 12 oameni

Ultima actualizare:

    Poliția, ambulanțele și pompierii au împânzit zona în care urma să se desfășoare festivalul
Poliția, ambulanțele și pompierii au împânzit zona în care urma să se desfășoare festivalul

Un tânăr sirian de 27 de ani, care n-a fost lăsat să intre la un festival de muzică, s-a aruncat în aer duminică noapte în orașul Ansbach, situat lângă Nurnberg. Atacactorul și-a pierdut viața, însă alte 12 persoane au fost rănite, dintre care trei sunt în stare gravă. Autoritățile au catalogat incidentul drept atentat terorist.

Responsabili din cadrul Poliției bavareze au confirmat faptul că tânărul, care avea în spate un rucsac cu dispozitive explozive, s-a detonat în apropierea unui bar. Sirianul, în vârstă de 27 de ani, tocmai fusese întors din drum, fiindu-i interzis accesul la festivalul de muzică unde se strânseseră peste 2.500 de persoane. „Nu ştim dacă acest bărbat voia să se sinucidă sau dacă avea intenţia să ucidă alte persoane”, a declarat ministrul bavarez de Interne Joachim Herrmann, conform Associated Press.

Însă, autoritățile germane au aflat că în urmă cu un an, sirianului îi fusese respinsă cererea de azil. Acest indiciu pare a fi decisiv în ancheta Poliției pentru a stabili motivul pentru care a recurs la acest gest.

În urma deflagrației, atentatorul și-a pierdut viața și alte 12 persoane au fost rănite. Festivalul de muzică a fost anulat. Poliția este în alertă, mai ales că lacrimile germanilor nu au încetat să curgă. Vineri seară, un tânăr german de origine iraniană, în vârstă de doar 18 ani, a ucis cu arme de foc nouă persoane și a rănit alte 27 la Munchen. Atacatorul, bănuit că suferea de afecțiuni psihice, s-a sinucis. Poliția crede că David Ali Sonboly atacatorul s-a inspirat din masacrul comis în urmă cu cinci ani în Norvegia de către Anders Behring Breivik, care a ucis 77 de oameni.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net