Un portofel pierdut în timpul celui de-al Doilea Război Mondial a fost înapoiat proprietarului

Ultima actualizare:

    Un veteran din cel de-al Doilea Razboi Mondial și-a găsit portofelul pierdut de mai bine de 70 de anifoto: abcnews.go.com
Un veteran din cel de-al Doilea Razboi Mondial și-a găsit portofelul pierdut de mai bine de 70 de anifoto: abcnews.go.com

Un veteran de război care și-a pierdut acum 70 de ani portofelul, a avut norocul să-l găsească. Deși credea că nu-l va mai vedea vreodată, soldatul acum în vârstă de 91 de ani a primit portofelul de la nepotul omului care l-a găzduit cândva.

Apariția portofelului a adus multă bucurie familiei veteranului. Potrivit „ABC News” Josef Ruckhofer, medic austriac, a descoperit portofelul din piele sub o scândură de lemn în timp ce renova casa bunicului său. Acesta l-a identificat pe Eligio Ramos, soldatul căruia îi aparținea portofelul, cu ajutorul actelor de identitate.

Și-a pierdut portofelul în casa în care fusese găzduit altileria din care făcea parte
Și-a pierdut portofelul în casa în care fusese găzduit altileria din care făcea parte

Potrivit „ABC News” veteranul l-a ascuns sub podea când a încercat să ajute câțiva prizonieri dintr-un lagăr de concentrare.  Se pare că bunicul lui Josef Ruckhofer a găzduit într-o noapte din 1945 niște soldați, printre care se afla și Elgio Ramos. Josef povestește că nu i-a fost ușor să-l găsească pe proprietarul portofelului. El spune că a fost nevoit să-și extingă căutările în toată America ca să dea de veteran. După multe căutări a găsit un om cu același nume și dată de naștere ca proprietarul portofelului.

Veteranul avea în portofel poze cu toată familia, pentru a-i alina dorul
Veteranul avea în portofel poze cu toată familia, pentru a-i alina dorul

„Îmi luam micul dejun ca în fiecare dimineață cu tata și în timp ce îmi citeam mail-ul am văzut știrea care m-a lăsat mască”, povestește fiica acestuia pe nume Gonzalez. „După l-am stigat pe tata surprinsă: tată, privește! Cineva ți-a găsit un portofel pierdut în 1945, în Austria”, dezvăluie fiica lui. Gonzalez a povestit că ea și-a anunțat fratele, pe nume Rosando Ramos, care a aflat că un medic, Josef Ruckhofer din Austria a găsit un portofel în timp ce făcea curățenie în casa bunicului său.

“Am trimis o scrisoare cu copii ale actelor de identitate și ale pozelor din portofel și l-am rugat să mă caute dacă este proprietarul lor. După o săptămână, am primit un mail de la fiul său, care mi-a confirmat că am găsit persoana corectă. A zis că ar fi foarte fericit dacă i-aș putea trimite portofelul”, a mărturisit medicul.

“Având în vedere că anul acesta se împlinesc 70 de ani de la finalul celui de-Al Doilea Război Mondial, mi s-a părut o idee frumoasă să îl găsesc pe proprietar și să-i înapoiez portofelul” a declarat Ruckhofer, potrivit The Guardian.

Portofelul i-a fost restituit cu tot ce avea în el
Portofelul i-a fost restituit cu tot ce avea în el

„Portofelul conținea o adevărată comoară în ceea ce privește viața de familie, precum poze cu copilașii rudelor, care acum au 70 de ani, și cu toată familia lui. În portofel Ramos avea id-ul ca militar și bani pe care obișnuia să-i trimită acasă în anii 40”, povestește fiul acestuia. 

„Tot ce este în portofel are o valoare sentimentală pentru mine”, mărturisește fiul veteranului în cadrul unei reuniuni cu toate rudele. „El obișnia să țină în portofel o grămadă de poze, cu toți membrii familiei lui. Voia să aibă familia cu el, oriunde, în inima lui”, mai spune fiul veteranului. Acum, familia lui Ramos vrea să înrămeze toate pozele și documentele din portofel și să păstreze portofelul pentu generațiile viitoare ca amintire.

image
image
image
image
image
image
windrunner radia jpg
caine pixabay jpg
Bere jpg
codreanu jpg
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
image
actualitate.net
image
actualitate.net