Un nou tip de ecran ar putea face ochelarii de vedere inutili

Ultima actualizare:
ochelari jpeg

Utilizatorii de gadgeturi cu probleme de vedere ar putea renunța în curând la ochelari, mulțumită unui nou tip de display creat de cercetătorii americani, potrivit Business Standard.Oamenii de știință de la Universitatea Berkeley, din California, au anunțat că au dezvoltat un display conceput special pentru persoanele care suferă de defecte de vedere (miopie, hipermetropie etc.).

Ecranul poate ajusta o imagine în așa fel încât ochiul să o perceapă clar, fără a fi nevoie de ochelari. Tehnologia folosește un algoritm special care alterează imaginea respectivă în funcție de tipul de lentilă corectoare purtată de obicei de persoană, dar și un filtru special de lumină.

Algoritmul modifică lumina care vine de la fiecare pixel individual astfel încât, în momentul în care aceasta trece printr-o gaură mică din filtrul de lumină, razele ajung la retină într-un mod care recreează o imagine clară.

La baza acestei tehnologii stă ideea de a anticipa modul în care ochiul va distorsiona informațiile vizuale de pe ecran și de a le ajusta, pentru a nu fi încețoșate.

Echipa de la Berkeley a colaborat cu cercetători de la MIT, dar și de la Microsoft, și susține că această tehnologie ar putea ajunge să fie aplicată și în cazul defectelor sau bolilor de vedere ce nu pot fi corectate cu ajutorul ochelarilor sau a lentilelor de vedere.

Vezi video şi când va fi integrat în produsele comerciale.

image
image
image
image
image
image
aeroport tulcea delta dunarii jpg
vlad ciurea digi24
2 jpg
chirie apartament jpeg
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
image
actualitate.net
image
actualitate.net