Un elicopter britanic s-a prăbușit în Afganistan: 5 morți și 5 răniți

Ultima actualizare:

    Un elicopter de tip Puma MK2 s-a prăbușit la KabulFoto: AP
Un elicopter de tip Puma MK2 s-a prăbușit la KabulFoto: AP

Cinci membri din cadrul misiunii NATO de susținere internațională în Afganistau și-au pierdut viața, iar alți cinci au fost răniți, în urma prăbușirii unui elicopter militar britanic, în capitala afgană Kabul. Incidentul a avut loc duminică (11 octombrie), dar a fost anunțat a doua zi. Nu se cunosc date despre motivul prăbușirii.

Misiunea NATO Resolute Support (Susținere Hotărâtă n.r) a anunțat bilanțul dar nu a precizat naționalitatea morților sau a răniților, potrivit Mediafax.  Elicopterul s-a prăbușit duminică după-amiaza la baza sa, din Kabul. Ministerul Britanic al Apărării a anunțat că doi membri ai forțelor Aeriene Regale (RAF) și-au pierdut viața, în urma prăbușirii elicopterului de tip Puma Mk 2 la aterizare.

"Incidentul este anchetat în continuare, dar putem confirma că este vorba despre un accident şi nu de rezultatul activităţii insurgenţilor”, a transmis Ministerul britanic.

NATO și-a încetat misiunea în Afganistan, dar aproximativ 12.000 de oameni, în special trupe americane, rămân pe teritoriul afgan, în cadrul Misiunii Resolute Support.

Atac sinucigaș la Kabul, în aceeași zi

Tot duminică (11 octombrie) a avut loc un atentat sinucigaș în capitala afgană. Ținta a fost un convoi al forțelor britanice, iar atacul a fost revendicat de către insurgenții talibani. Nu au existat morți, dar trei civili au fot răniți, potrivit unui comunicat transmis de Ministerul de Interne. Coaliţia militară condusă de Statele Unite la Kabul a confirmat că unul dintre convoaiele sale a fost vizat de o bombă.

"Nu s-au raportat victime pentru moment", a declarat purtătorul de cuvânt, colonelul Brian Tribus.

image
image
image
image
image
image
ambulanta jpg
pod baltimore teorii jpg
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
africa in2 jpg
cutremur noua papua guinee jpg
Creta FOTO Shutterstock
mihaela bilic instagram jpg
litoral 1 mai jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net