Un al doilea atentat în Spania. Poliția a ucis 5 teroriști care au rănit 7 oameni

Ultima actualizare:

    Poliția spaniolă a omorât cinci militanți ISIS care au intrat în oamenii din altă regiune, aflată la 120 de km de Barcelonafoto: daily mail
Poliția spaniolă a omorât cinci militanți ISIS care au intrat în oamenii din altă regiune, aflată la 120 de km de Barcelonafoto: daily mail

Cinci teroriști au fost împușcați mortal de poliția spaniolă, la puțin timp după ce a avut loc sângerosul atentat soldat cu 13 morți și 100 de răniți. Un al doilea automobil a intrat în oameni, în Cambrils, rănind șase civili și un polițist.

Poliția spaniolă a anunțat că în noaptea de joi spre vineri (17-18 august) a ucis cinci „presupuși teroriști” la Cambrils, la circa 120 de kilometri sud-vest de Barcelona. Cel de-al cincilea, rănit inițial, a murit ulterior. Evenimentele au loc după ce o furgonetă a intrat în oameni în acest oraș, iar șapte persoane, dintre care un polițist, au fost rănite în noul atac.

Poliția a spus că noul incident, petrecut cu 8 ore după primul atac, are o legătură cu atentatul de joi, 17 august, de la Barcelona, când o furgonetă a intrat printre pietonii de pe bulevardul La Rambla, lăsând în urma sa 13 morți și 100 de răniți, printre care și doi români.

Pe de altă parte, autoritățile au mai anunțat că o persoană care a murit miercuri seara în urma unei explozii care s-a produs într-o casă din regiunea Barcelonei avea legătură cu atacul din Las Ramblas. Zeci de cilindri umpluți cu gaz au fost găsiți în casa din orașul Alcanar, aflat la circa 100 de km sud-vest de Barcelona. Potrivit unor surse din poliție, locatarii pregăteau explozibili în momentul în care s-a produs explozia, relatează Daily Mail.

Martorii atacului sunt îngroziți și acum, iar majoritatea descriau oamenii de lângă ei ca fiind speriați și cu teamă în ochi. Poliția a dat publicității fotografia unui bărbat pe nume Driss Oubakir, ale cărui documente au fost folosite pentru închirierea furgonetei folosite în atentatul din capitala catalană, revendicat de organizația Stat Islamic.

Totuși, potrivit presei spaniole, el ar fi unul dintre cei doi suspecți reținuți și le-ar fi spus polițiștilor că nu este implicat în atac și că documentele i-au fost furate.

image
image
image
image
image
image
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net