Uite de ce urâm atât de mult iarna!

Ultima actualizare:

    Iarna este probabil  cel mai depresiv  anotimp de peste an
Iarna este probabil cel mai depresiv anotimp de peste an

Medicii de la serviciul de Urgenţe din Marea Britanie au explicat pe larg de ce iarna este unul dintre cele mai detestate anotimpuri.

Ţinând cont de numărul şi gravitatea afecţiunilor reclamate de pacienţii aduşi cu ambulanţa la spital specialiştii britanici au descoperit că vremea rece acutizează şi amplifică simptomele astmului şi declanşează veritabile furtuni pe căile respiratorii. Cine zice că primăvara şi toamna sunt declanşatoarele alergiilor?  Iarna este campioană şi la acest capitol: declanşează reacţii alergice la igrasie şi mucegai, la praful din covoare şi la fluctuaţiile de temperatură. Iarna este coşmarul încheieturilor.

Crizele de artrită, adică inflamarea gravă a încheieturilor vin la pachet cu dureri chinuitoare. Artrita e declanşată îndeosebi de scăderea presiunii atmosferice şi de indicele de umezeală din aer.

Degerăturile superficiale ne fac să regretăm vremurile din vară când aveam pielea fină şi buzele necrăpate. Iarna creşte simţitor numărul cazurilor de infarct şi respectiv de atacuri cerebrale cauzate de frigul de afară şi de efortul de pus în lupta prin nămeţi. Şi nu în cele din urmă, lipsa soarelui, zilele scurte şi faptul că petrecem mai mult timp înăuntru decât afară ne declanşează inevitabila depresie de iarnă.

image
image
image
image
image
image
Apartament Cannes Foto Booking jpg
strada slanic prahova jpg
istanbul pixabay jpg
beneficiile jocului la varsta adulta 1536x864 jpg
Afl â care sunt principalii pomi fructiferi care nu trebuie s â +¢i lipseasc â din gr âdin â min jpg
Metrou Victoriei FOTO Shutterstock
oua pixabay jpg
contor curent jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net