Sute de imigranţi au protestat în Budapesta! Vor să plece în Germania

Ultima actualizare:

    Autorităţile maghiare îi strâng  pe refugiaţi pe un câmp,  înainte de a-i lua în evidenţă şi  de a-i trimite în tabere specialeFoto: AP
Autorităţile maghiare îi strâng pe refugiaţi pe un câmp, înainte de a-i lua în evidenţă şi de a-i trimite în tabere specialeFoto: AP

Sute de imigranţi au protestat duminică la gara Keleti din Budapesta, denunţând faptul că autorităţile ungare nu le permit să plece în Germania, relatează postul public ungar M1, citat de agenţia MTI.

Imigranţilor care locuiesc temporar la gară li s-au alăturat alte câteva sute, a precizat televiziunea M1. Ei au scandat "Germania, Germania", la fel ca sâmbătă, dar de data aceasta au cerut prezenţa Naţiunilor Unite.

Protestatarii au afirmat că au bilete valide pentru trenuri cu destinaţia Germania, dar poliţia ungară nu le permite să plece. Ei au obiectat faţă de înregistrarea identităţii lor de către autorităţile ungare şi au precizat că o masă pe zi, cât li se oferă, nu este suficient.

Ministerul ungar de Interne a precizat însă că, potrivit normelor Uniunii Europene, solicitanţii de azil pot călători din Ungaria spre Germania doar dacă au documente de călătorie şi viză. Permisul de rezidenţă emis pe perioada procesării cererii de azil este valabil doar în Ungaria şi nu permite deplasarea în alte state, a adăugat ministerul.

Oficiul de imigraţie poate emite permisul de rezidenţă doar după ce autorităţile înregistrează cererea solicitantului de azil la un centru de recepţie, a mai spus ministerul.

image
image
image
image
image
image
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
Infographic 02 png
fond postasi 2 1698256806 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net