Sunt așteptate proteste masive și un marș al femeilor în ziua învestirii lui Trump

Ultima actualizare:

    Ceremonia de învestire în funcția de președinte ar putea să nu decurgă așa cum se așteaptă TrumpFoto: Getty
Ceremonia de învestire în funcția de președinte ar putea să nu decurgă așa cum se așteaptă TrumpFoto: Getty

Peste zece ore, Statele Unite ale Americii urmează să pășească într-o nouă eră! Vineri, 20 ianuarie, Donald Trump va fi învestit oficial în funcția de președinte, dar autoritățile se așteaptă să fie o ceremonie total diferită față de precedentele și chiar se anunță proteste masive.

Cu siguranță, cel de-al 45-lea președinte american nu este cel mai popular lider al Americii, dar principiile democrate trebuie respectate. O victorie, rămâne o victorie, iar Trump știe acest lucru foarte bine. Din păcate pentru el, nu toți cetățenii americani vor să-l accepte ca lider.

Aproape un milion de americani sunt așteptați în fața mall-ului național din Washington, unde va începe ceremonia de investire în funcție a lui Donald Trump, precizează The Guardian. Ca urmare a caracterului său imprevizibil și a intențiilor și afirmațiilor jignitoare pe care le-a făcut de-a lungul campaniei electorale, și-a atras o mulțime de antipatii.

Sunt așteptate proteste în ziua ceremoniei, iar sâmbătă, 21 ianuarie, este plănuit chiar un marș al femeilor. Acestora li se vor alătura mai multe celebrități, precum Scarlett Johansson, Katy Perry și Cher, potrivit relatărilor aceleiași surse.

Este o tradiție americană ca festivitatea să fie susținută de nume sonore din domeniul muzical și cinematorgrafic. Beyonce și Kelly Clarkson au cântat la inaugurarea celui de-al doilea mandat al lui Barack Obama, în 2013, iar Aretha Franklin a interpretat la primul său mandat. De asemenea, Bob Dylan a cântat la concertul inaugural al lui Bill Clinton, în 1993. De această dată, se pare că Trump nu va păstra această tradiție și cu toții știm de ce numeroase celebrități au refuzat să participe.

Cum va decurge ceremonia de învestire în funcția de președinte a lui Donald Trump

simeon stalpnicul png

Viitorul președinte american și prima doamnă, Melania Trump, sunt așteptați în dimineața zile de 20 ianuarie la Casa albă, unde vor servi ceaiul împreună cu Obama și soția sa. Vor avea o discuție de aproximativ o jumătate de oră, apoi vor merge împreună la Capitoliu, unde se află sediul Congresului.

Donald Trump, președintele și Mike Pence, vicepreședintele vor depune jurământul pe treptele Capitoliului, acesta fiind momentul în care sunt investiți oficial în funcție. Imediat după jurământ, Trump va trebui să-și susțină discursul, adresându-se tuturor cetățenilor Statelor Unite ale Americii.

După discurs, urmează parada inaugurală de pe Pennsylvania Avenue, care va porni de la Capitoliu și se va opri la Casa Albă, după cum precizează Digi 24. Seara, Donald Trump și soția sa sunt așteptați la cel puțin trei recepții. întreaga ceremonie se va încheia sâmbătă, 21 ianuarie, când Trump și Mike Pence vor participa la o slujbă religioasă la Catedrala Națională din Washington.

image
image
image
image
image
image
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net