SUA, măsuri împotriva atacurilor ruse din Siria

Ultima actualizare:

    Statele Unite ale Americii susțin că Rusia nu a atacat poziții ale ISISFoto: AP
Statele Unite ale Americii susțin că Rusia nu a atacat poziții ale ISISFoto: AP

Pentagonul intenționează să-i apere pe rebelii sirieni, dacă sunt atacați de Rusia. Statele Unite Ale Americii vor să folosească forța militară pentru a-i apăra pe rebelii sirieni, pe care i-au antrenat și echipat, în cazul în care sunt atacați de ruși.

Informația nu a fost confirmată oficial, însă ceea ce se știe la această oră este că SUA și-au exprimat în repetate rânduri îngrijorarea legată de acțiunile Rusiei în Siria, potrivit digi24. Statele Unite ale Americii au acuzat Moscova că atacă opoziția siriană și nu poziții ale organizației teroriste ISIS (Statul Islamic).

Primele raiduri aeriene rusești în Siria nu au fost văzute bine de alți lideri internaționali. Lipsa de informații clare cu privire la ținta reală a rușilor a trezit numeroase suspiciuni. În vreme ce Moscova susține că a atacat doar poziții ale Statului Islamic și că nu a omorât civili, SUA vin cu o altă interpretare. Americanii susțin că atacurile de miercuri (30 septembrie) i-au avut ca țintă pe rebelii antrenați de CIA. Această teorie este susținută și de observatorii din Siria care susțin că printre victime se numără mulți civili, printre care și copii.

Sute de soldați iranieni au pătruns în Siria

Sute de militari iranieni au ajuns în Siria ca să ajute armata președintelui Bashar al-Assad la sol, în timp ce Rusia oferă sprijin din aer. Avioanele trimise de Moscova au efectuat 30 de bombardamente în Siria. Oficialii ruși susțin că au fost atacate doar poziții ale ISIS, însă sunt contraziși de către SUA, care afirmă că atacurile au fost îndreptate împotriva rebelilor care nu îl mai vor la putere pe președintele Bashar al-Assad.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
Becali canta biserica jpg
green 1710328 1280 jpg
2019 07 07 7 dimitrie bolintineanu 1819 1872 54597 jpg
cel mai mic robot lume guinness png
image png
Château d'Armainvilliers jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net