Şocant! S-a născut cu două capete

Ultima actualizare:

    Medicii nu cred că bebeluşul cu două capete va supravieţuiFoto: CEN
Medicii nu cred că bebeluşul cu două capete va supravieţuiFoto: CEN

Un copil cu două capete a şocat medicii din India, care nu au mai întâlnit un asemene caz în peste 40 de ani de practică.

De fapt este vorba de doi gemeni, care nu s-au separat în uterul mamei lor, o indiancă în vârstă de 21 de ani. Aceştia împart aceleaşi organe, de aceea separarea lor din punct de vedere chirurgical este imposibilă.

Medicul Ramesh Bohra, care asistat la naşterea siamezilor, nu a mai văzut aşa ceva niciodată. "În 40 de ani de practică medicală, nu am întâlnit un caz similar", a declarat el.Acesta se teme că, în situaţia actuală, cei doi gemeni nu au şanse de supravieţuire pe termen lung. De aceea, Mamata şi Mahesh Prajapat, părinţii micuţilor, au vândut tot ce deţineau pentru a-şi permite operaţia de separare. "Eu şi soţul meu suntem fermieri, nu avem prea mulţi bani, dar am vândut tot ce avem, inclusiv bijuteriile mele, pentru a putea plăti facturile spitalului şi pentru a face ceea ce este cel mai bine pentru băieţii mei. Suntem şocaţi de felul în care s-au dezvoltat, dar tot îi iubim. Maternitatea este probabil cel mai frumos dar de la Dumnezeu pentru omenire. Îi sunt recunoscătoare că ne-a binecuvântat cu ei", a mărturisit mama gemenilor conjuncţi.

Mama şi cei doi gemeni conjuncţi, imediat după naştere
Mama şi cei doi gemeni conjuncţi, imediat după naştere

Dar medicii spitalului din Bagru nu cred că o astfel de procedură chirurgicală poate fi realizată din cauza complexităţii cazului. "Este normal să separi gemenii uniţi în jurul vârstei de 4 luni, iar operaţia ar necesita foarte multă planificare, dar în acest caz este imposibil să facem aşa ceva deoarece au un singur trup. Asta înseamnă că au o şansă mică de supravieţuire", a mai afirmat medicul Ramesh Bohra.Părinţii încearcă să transfere gemenii la alt spital, cu o aparatură mai bună, astfel încât aceştia să aibă mai multe şanse de a trăi. "Am fost şocat când mi s-a spus, dar când le-am văzut feţele inocente zâmbindu-mi am uitat de toate problemele vieţii. Ştiu că viaţa lor nu va fi deloc uşoară, dar este responsabilitatea mea să mă asigur că toate nevoile lor vor fi satisfăcute", a declarat tatăl micuţilor siamezi.

Părinţii vor cu orice preţ să-şi separe copiii siamezi
Părinţii vor cu orice preţ să-şi separe copiii siamezi

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net