Și-a schimbat sexul când avea 3 ani

Ultima actualizare:
Jazz Jennings a știut dintotdeauna că este o fată prinsă într-un corp de băiat
Jazz Jennings a știut dintotdeauna că este o fată prinsă într-un corp de băiat

Jazz Jennings a trăit în corpul unui băiat până la trei ani, deși încă de la doi ani și-a dat seama că vrea să fie fată.

Prima parte a copilăriei lui Jazz Jennings a fost un coșmar. Deși s-a născut băiat, ea și-a dat seama că nu i se potrivesc deloc caracteristicile masculine și că de fapt își dorește să fie fată, informează mirror.co.uk.

"Mama mi-a spus că încă de la doi ani, când mă lăuda și îmi spunea că sunt un băiat bun, că eu o corectam și-i spuneam că sunt o fată bună. Mereu voiam să mă îmbrac în haine de fetițe și mă jucam cu păpușile surorii mele. Tot la doi ani, am întrebat-o pe mama mea când va veni zâna cea bună, cu bagheta magică, ca să-mi ia penisul", a povestit Jazz.

A început să devină fată cu ajutorul părinților


    Jazz Jennings a știut dintotdeauna că este o fată prinsă într-un corp de băiatFoto: Arhivă personală
Jazz Jennings a știut dintotdeauna că este o fată prinsă într-un corp de băiatFoto: Arhivă personală

Părinții ei și-au dat seama că nu este doar o etapă trecătoare și au mers cu ea la medic. La doar trei ani, după numeroase investigații medicale și consultații psihologice, ea a fost diagnosticată cu tulburarea identității de gen. Cu ajutorul părinților, Jazz a făcut schimbarea și a devenit fetiță.

"Mi-am lăsat părul să crească, mi-am găurit urechile pentru cercei și am început să mă îmbrac în rochii. Eram foarte fericită. Frații și surorile mele m-au acceptat repede și, chiar dacă tatăl meu a avut o problemă la început, ulterior, ambii părinți m-au încurajat în această tranziție", a povestit Jazz.

Deși își realizase visul de a deveni o fată, această schimbare nu a fost deloc ușoară pentru Jazz Jennings. Majoritatea colegilor de școală au evitat-o și i-au adresat numeroase jigniri, însă tânăra s-a refugiat în grupul ei stabil de prieteni. La 11 ani a început tratamentul hormonal, pentru a stopa producția de testosteron, astfel încât să nu intre la pubertate masculină.

"Inhibitorii de hormoni sunt reversibili, așa că dacă nu-i mai iau ajung la pubertate. Dar acest lucru nu se va întâmpla căci sunt prea fericită ca fată", a mai spus Jazz Jennings.

A devenit o celebritate în comunitatea de transsexuali

Tânără speră să reușească să-și întemeieze o familie, în ciuda reticenței băieților din jurul ei. Până atunci, ea își folosește experiența pentru a ajuta alți copii și adolescenți să se accepte așa cum sunt. Participă la numeroase emisiuni televizate, ține discursuri motivaționale la spitale și școli și a scris o carte despre tranziția de la băiat la fată.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
spital judetean suceava
image
image
image
image
image
image
Castelul Nopcsa din Săcel  Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (3) jpg
Ioana Ancuţa Popoviciu judecatoare accident 2 Mai jpeg
Hotelul de Gheata Balea Lac jpeg
seva mesteacan
profit record banci jpg
Grasime abdominala_shutterstock 1015212598 jpg
alexandru moruzi (2) jpg
pounds 2391239 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net