Scrisoarea emoționantă trimisă de Regina Elisabeta la 6 zile după moartea Prințesei Diana

Ultima actualizare:

    Regina Elisabeta a II-afoto: Getty
Regina Elisabeta a II-afoto: Getty

Scrisoarea trimisă de Regina Elisabeta către una dintre confidentele sale, la doar câteva zile după moartea Prințesei Diana, este de-a dreptul emoționantă. Exprimă cel mai bine momentele triste care au marcat Casa Regală după accidentul de mașină în care Lady Di și-a pierdut viața.

Mesajul transmis în direct de Regina Marii Britanii la moartea Prințesei Diana a fost unul dintre momentele definitorii ale domniei sale. Îmbrăcată în negru, aflată la Palatul Buckingham, Elisabeta a ținut să se adreseze națiunii cu o seară înainte de funeraliile Dianei. Vorbea din suflet, trecuse peste faptul că era un monarh. Vorbea din inima unei bunici. 

„Nimeni care a cunoscut-o pe Diana nu o va uita. A fost o persoană excepțională și binecuvântată. Atât în vremurile bune, cât și în cele proaste, nu și-a pierdut niciodată puterea de a râde și de a zâmbi, sau de a-i inspira pe ceilalți cu căldura și bunătatea sa. Am admirat-o și respectat-o pentru energia și, în special, pentru devotamentul cu care și-a crescut copiii. Săptămâna aceasta, la Balmoral, cu toții ne-am străduit să-i ajutăm pe Harry și pe William să treacă peste pierderea tragică din cauza căreia suferim cu toții.”

Ultima propoziție rostită de Regină a fost o ripostă la adresa criticilor care i-au acuzat pe monarhi că au stat ascunși la una din reședințele lor din Scoția, ignorând sutele de mii de oameni care transformaseră Palatele Kensington și Buckingham, din Londra, într-un pelerinaj. 

Acum, a ieșit la iveală o scrisoare trimisă de Regina Elisabeta către una dintre cele mai apropiate confidente. Este vorba despre Lady Abel Smith, una dintre doamnele de onoare ale Reginei. A fost scrisă la șase zile după funeraliile Dianei și, pentru prima dată, transmite frământările care au măcinat familia regală în acele momente. 


    Prinţesa Diana a murit la 31 august 1997, într-un accident de maşinăfoto: Getty Images
Prinţesa Diana a murit la 31 august 1997, într-un accident de maşinăfoto: Getty Images

„A fost extraordinar de trist. Este o mare pierdere pentru țară. Reacția publicului însă și slujba de la Westminster Abbey i-au unit pe toți. William și Harry au fost atât de curajoși și sunt mândră de ei.” Fascinant, Regina a mai adăugat scrisorii câteva cuvinte scrise de mână. „Scrisoarea ta a fost printre primele pe care le-am deschis. Sunt tulburată, am trecut cu toții printr-o experiență nefastă”.

simeon stalpnicul png

Momentele când scrisorile private ale Reginei sunt date publicității au fost extrem de rare. Lady Abel Smith a fost doamnă de onoare în perioada 1949 - 1987 iar analiștii casei Regale a Marii Britanii evidențiază că aceste gânduri exprimă cel mai bine modul în care Harry și William au fost afectați de moartea Prințesei Diana. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
geto daci jpg
FotoJet (22) jpg
ulei masline jpg
Ai aceasta bancnota in portofel Detaliul scapat de toti pana acum va produce surprize majore jpg
Ion Gavrila Ogoranu jpg
Domeniile Murani FOTO destinatiaanului.ro
hipodrom baneasa jockeyclub1 jpg
supermarket jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net