Rusia declară război Americii. Vladimir Putin va expulza 755 de diplomați americani

Ultima actualizare:

    Vladimir Putin a luat o decizie drastică împotriva SUA, asta după ce americanii au făcut prima mișcarefoto: EPA
Vladimir Putin a luat o decizie drastică împotriva SUA, asta după ce americanii au făcut prima mișcarefoto: EPA

Rusia va expulza 755 de diplomaţi americani, ca răspuns la sancţiunile împotriva Moscovei votate săptămâna aceasta de Congresul Statelor Unite, a anunţat duminică, 30 iulie, preşedintele rus, Vladimir Putin. Acest eveniment ar putea fi catalogat drept un război diplomatic inițiat de Rusia contra Statelor Unite ale Americii.

755 de diplomaţi americani vor fi expulzaţi din Rusia. Anunţul a fost făcut de Vladmir Putin într-un interviu pentru postul public de televiziune, Rossia 24. Această decizie a venit ca o replică față de noile sancțiuni împotriva Rusiei, adoptate recent în congresul american. Mai mult decât atât, Putin anunță că două proprietăți ale Statelor Unite, la Moscova, vor fi confiscate.

Vladmir Putin nu se oprește, totuși, aici. Liderul rus ia în considerare și alte măsuri punitive la adresa americanilor, însă nu a dat mai multe detalii. Legea privind noile sancţiuni la adresa Rusiei a fost trimisă spre promulgare lui Donald Trump, care a anunţat că nu-şi va folosi dreptul de veto.

”Am așteptat suficient, sperând că situația s-ar putea îmbunătăți. Se pare că, chiar dacă situația se schimbă, asta nu se va întâmpla prea curând. America a făcut o mișcare care, este important să fie notat, nu a fost provocată de absolut nimic, ceea ce va înrăutăți relația Rusia-SUA. Acestea sun ilegale și includ aliații noștri, care sunt interesați să dezvolte și să țină relații cu Rusia. Am decis că este timpul pentru noi să arătăm că avem răspuns la orice”, a declarat Vladimir Putin., potrivit Independent.

Noile sancţiuni privesc o serie de companii şi oameni de afaceri de la Moscova care nu vor mai putea face comerţ cu Statele Unite. Vineri, ministerul rus de externe a anunțat că de la 1 septembrie efectivele ambasadei SUA la Moscova și ale consulatelor americane din Rusia se va reduce cu 455 de persoane. Putin a precizat că în reprezentanțele diplomatice americane din țara sa încă mai lucrează peste 1000 de angajați. Expulzarea a 755 dintre ei ar urma să reducă efectivul la nivelul celui al diplomației ruse în Statele Unite.

Vineri, Casa Albă a anunţat că preşedintele american Donald Trump va promulga sancţiunile împotriva Rusiei, aşa cum au fost votate aproape în unanimitate marţi în Camera Reprezentanţilor din Congresul SUA şi joi în Senat, ca reacţie la presupusul amestec al Moscovei în alegerile prezidenţiale americane din 2016. Măsurile adoptate de Washington ar putea duce şi la sancţionarea unor firme din Uniunea Europeană.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Apartament Cannes Foto Booking jpg
strada slanic prahova jpg
istanbul pixabay jpg
beneficiile jocului la varsta adulta 1536x864 jpg
Afl â care sunt principalii pomi fructiferi care nu trebuie s â +¢i lipseasc â din gr âdin â min jpg
Metrou Victoriei FOTO Shutterstock
oua pixabay jpg
contor curent jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net