Ruinele seismului, raiul hoţilor! Se deghizează pentru a fura fără rușine

Ultima actualizare:

    Românii au fost prinşi  de poliţişti şi percheziţionaţi:  furaseră 300 de euro  şi obiecte casnice
Românii au fost prinşi de poliţişti şi percheziţionaţi: furaseră 300 de euro şi obiecte casnice

Întreaga Italie jeleşte moartea celor 295 de persoane ucise de seismul de 6,2 din data de 24 august, de la ora 3.36 noaptea. Hoţii însă nu au nimic sfânt: se deghizează în pompieri sau personal medical şi fură fără ruşine dintre ruine. Printre cei 20 hoţi, au fost prinşi şi doi români.

Pământul e zguduit încontinuu de replici puternice (n.r. 2.553 de replici au fost înregistrate până ieri). Oamenii îşi jelesc morţii, 18 fiind conduşi ieri pe ultimul drum în Amatrice şi Accumoli. 2.900 de salvatori răscolesc fără preget printre ruine, sperând la un miracol. Ieri, statuia Fecioarei a fost recuperată de sub dărâmături la Amatrice. 3.554 de oameni au rămas fără case şi louiesc la corturi. În tot acest timp, 40 hoţi de diferite naţionalităţi au fost prinşi în timp ce “ acţionau”. Doi dintre aceştia sunt români. O femeie de 44 de ani şi bărbatul ei de 45. Pentru ei, ziua de ieri a fost una plină: au furat 300 de euro, un pistol de jucărie, tablouri, sfeşnice, farfurii, tacâmuri şi nişte haine bătrâneşti. Ei conduceau un Volkswagen Passat cu numere de Germania şi au fost observaţi de localnici dând târcoale în ultimele zile. Aveau în portbagaj echipamente de ambulanţieri şi pompieri pentru a se deghiza în timp ce săpau printre ruine. Au fost prinşi datorită camerelor de supraveghere şi riscă până la 5 ani de închisoare. Identitatea lor nu a fost dezvăluită.

Pentru a feri ruinele de jefuitori, poliţia italiană a dizlocat în zonă peste 350 de agenţi care fac de gardă cu schimbul în Amatrice, Pescara şi Accumoli. Până acum, paza era asigurată de localnici şi de pompierii veniţi să răscolească ruinele în căutare de răniţi şi persoane decedate.

Turiştii vin să-şi facă poze la dezastru

simeon stalpnicul png

Planeta a luat-o razna rău de tot. Mii de turişti din toată lumea au luat cu asalt zilele trecute micuţa localitate Amatrice unde au pierit în urma cutremurului 231 de oameni (n.r. în Accumoli au murit 11 persoane şi în Arquata, 50). Localnicii sunt enervaţi la culme. Simone Rendina, de 26 de ani, din Arquata del Tronto, o altă localitate afectată de seism, declara ieri pentru The Sun: „Este dezgustător ce pot foace oamenii. Vin aici de la Amatrice să se pozeze cu dărâmăturile şi să pună fotografiile pe Internet. Mulţi dintre ei se cocoaţă pe garduri şi intră în casele distruse pentru a se mândri cu suferinţa altora”. Rendina a avut voie să îşi caute lucrurile sub dărâmături numai după ce a fost legitimată de pompieri. „Vânătorii de selfie-uri” îşi fac  poze cu telefoanele mobile căutând cele mai dramatice cadre şi postează pe Internet fotografiile, adăugând explicaţii macabre de genul: „miroase a moarte”, „am fost în inima dezastrului” sau „oare aceste ruine sunt bântuite?”. Zilele următoare vor avea loc funeraliile în masă a încă 200 de victime ale cutremurului.

Disperare în România: cei dragi se întorc acasă în sicriu

simeon stalpnicul png

A muncit 10 ani în Italia şi ar fi vrut să se mărite curând. A murit cu buletinul în mână, departe de satul natal, sub ruinele din Amatrice, Italia. Când a simţit cutremurul,  a înţeles că se întâmplă ceva grav şi nu voia să devină o persoană necunoscută, ci să i se cunoască identitatea: Maricica Iosub (35 de ani), din Avrămeni, România. Marți, la prânz, a fost jale mare în localitatea natală din judeţul Botoşani, unde a ajuns convoiul funerar care a adus-o acasă, în sicriu, scrie monitorulbt.ro. Femeia provenea dintr-o familie cu şase copii, trei băieţi şi trei fete, şi a ales să plece în Italia după moartea mamei, acum 15 ani, pentru a-şi ajuta tatăl, invalid, care are o pensie de doar 400 de lei.

simeon stalpnicul png

Durere şi-n Vaslui. Rudele Steluţei Novac (47 de ani), din Zorleni, au refuzat să creadă că fata lor e moartă. Sora Steluţei, Rusanda Novac, a fost dusă  ieri la spital după o criză de plâns, înainte ca sicriul să ajungă acasă, scrie estnews.ro. Părinţii blesteamă zi şi noapte cutremurul care le-a răpit lumina ochilor.

simeon stalpnicul png

Şi trupurile neînsufleţite ale soţilor  Simona (43 de ani) şi Victor Păunescu (52 de ani), morţi în Italia, au fost aduse ieri acasă, în localitatea Fârtăţeşti din judeţul Vâlcea. Cei doi plecaseră în urmă cu zece ani, iar ultima dată au venit în România în luna iulie pentru a-şi schimba buletinele, scrie news.ro.

 

simeon stalpnicul png
 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net