Româncă, plecată la muncă în Italia, tratată ca o sclavă, bătută și violată timp de 3 ani

Ultima actualizare:

    Numeroase românce plecate să muncească pe plantații în Italia sunt abuzate sexual de angajatorii lorFoto: Getty
Numeroase românce plecate să muncească pe plantații în Italia sunt abuzate sexual de angajatorii lorFoto: Getty

Sclavia încă este o realitate chiar și în secolul XXI! O româncă plecată în Italia pentru a munci pe un salariu mai mare, a avut neșansa de a fi folosită ca sclavă, devenind victima abuzurlor sexuale și a bătăilor din partea proprietarului plantației de legume.

Jurnaliștii de la The Guardian au realizat un reportaj despre coșmarul prin care românca Nicoleta Boloș a trecut în Sicilia, în provincia  Ragusa. Italia este cel mai mare producător și exportator de legume și fructe din Europa, iar această regiune ocupă locul trei în topul producătorilor de legume din Europa.

Nicoleta a povestit cu groază despre spaima pe care o simțea în fiecare noapte când auzea pașii angajatorului care venea să o violeze, amenințând-o cu arma. Ceea ce era mai greu de suportat era că soțul său știa ce se întâmplă, dar amândoi se temeau pentru viața lor și că și-ar putea pierde locul de muncă. Nicoleta a fost nevoită să îndure acest coșmar aproape trei ani.

„Prima dată a fost soțul meau care mi-a spus să fac asta. Proprietarul serei la care munceam dorea să se culce cu mine, iar dacă refuzam, nu ne-a mai fi plătit și ne-ar fi alungat de pe proprietatea sa. Credeam că era nebun, dar când am refuzat, a început să mă bată (soțul, n.r.). Mi-a spus că trebuie să fac tot ce-mi cere șeful pentru că era singura cale prin care ne putea păstra locul de muncă. Când a venit angajatorul, m-a amenințat cu o armă. mi-a spus că dacă încerc să fug îmi zboară creierii. Când a terminat, a plecat pur și simplu.”

În dimineața următoare, ea și soțul său s-au întors la muncă în seră ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat. Nicoleta Boloș a mai povestit că toți imigranții muncitori sunt ținuți în condiții mizere, seara li se dă mâncare de pisici și nu le asigură vreun tratament medical. Noaptea, Nicoleta și alte românce care lucrează acolo devin „distracția” proprietarilor și prietenilor lor. A fost violată și bătută timp de mai mulți ani. „Când am venit aici, am crezut că merg la o muncă grea, dar decentă într-o altă țară europeană, dar am devenit sclavi”, a mărturisit românca.

În regiunea Ragusa muncesc în jur de 5.000 de românce în agricultură și majoritatea sunt tratate precum Nicoleta. În ciuda faptului că este o gravă încălcare a drepturilor omului, nimeni nu poate acționa pentru a stopa aceste abuzuri. Un reprezentant al organizației pentru drepturile omului Proxyma Association a declarat că mai bine de jumătate dintre româncele care lucrează pe aceste plantații sunt abuzate sexual de angajatorii lor. La acestea se mai adaugă și condițiile de lucru deosebit de grele și insalubre.

Jurnaliștii de la The Guardian au vorbit cu zece românce care lucrează acolo și toate au mărturisit că sunt supuse unei rutine de abuzuri sexuale, le forțează să muncească 12 ore pe zi pe caniculă, fără apă suficientă sau plată suplimentară. Dacă se împotrivesc, le sunt amenințate familiile.

Nicoleta Boloș a putut să dezvăluie toate cele îndurate după ce și-a părăsit în cele din urmă soțul și ferma unde era tratată ca o sclavă. Rămânând fără loc de muncă și nefiind plătită nici pentru munca depusă în cei aproape trei ani, nu a mai putut trimite niciun ban acasă, în România, pentru cei doi copii ai săi. Între timp, prietenii au strâns bani pentru femeie pentru a-i asigura femeii drumul spre casă. În ciuda abuzurilor îndurate, Nicoleta a fost nevoită să se întoarcă în regiunea Ragusa pentru a face rost de bani.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net