Regina Letizia, criticată pentru că n-a ținut minutul de reculegere la Barcelona

Ultima actualizare:

    Regina Letizia, marea absentă de la ceremonia din Placa Catalunya din Barcelonafoto: EPA
Regina Letizia, marea absentă de la ceremonia din Placa Catalunya din Barcelonafoto: EPA

Toate autoritățile spaniole în frunte cu Regele Felipe, au luat parte, vineri, la momentul de reculegere în memoria victimelor atentatului terorist din Barcelona. Doar Regina Letizia a lipsit, iar spaniolii au reacționat imediat.

Regele Felipe al VI-lea al Spaniei a ținut vineri, la prânz, un minut de reculegere pentru victimele atentatului terorist din Barcelona fără soția sa, Regina Letizia. Suverana a fost, de altfel, marea absentă de la ceremonie, în condițiile în care cele mai importante autorități spaniole au adus un omagiu victimelor atentatului care a avut loc joi pe cea mai populară arteră din capitala Cataloniei, Las Ramblas. Autoritățile au confirmat până acum 14 morți și peste 120 de răniți, printre care și trei români.

Absența reginei a fost remarcată de majoritatea publicațiilor spaniole, iar internauții au criticat-o aspru. ”Iar Letizia? În concediu? Dona Sofia ar fi fost la Barcelona!”, a comentat acid un cititor al publicației Vanitatis.


    Regele Felipe (în mijloc) a ținut un minut de reculegere în memoria victimelor atentatului din Barcelonafoto: EPA
Regele Felipe (în mijloc) a ținut un minut de reculegere în memoria victimelor atentatului din Barcelonafoto: EPA

Jurnaliștii au cerut, evident, o explicație pentru această absență. Surse oficiale de la Casa Real au comentat: ”Astăzi (vineri, n. r.) a fost vorba despre o poziție instituțională a regelui, în calitate de Șef de Stat, iar sâmbătă, cuplul regal, într-un cadru mai personal, va face o vizită răniților. Așa se cuvine”. Aceleași surse au precizat că Letizia și Felipe vor vizita răniții aflați în mai multe spitale.

Joi, 17 august, în momentul atentatului revendicat de ISIS, familia regală se afla în vacanță în afara granițelor Spaniei. Este vorba despre o vacanță privată, așa că destinația lor a fost ținută secretă din rațiuni de securitate și din respect pentru viața lor personală.

În orele care au urmat atentatului, Casa Regală a transmis un mesaj pe Twitter, îndemnându-i pe spanioli să nu se lase doborâți de terorism. ”Nu ne vor teroriza. Toată Spania este Barcelona. Las Ramblas vor fi din nou ale noastre, ale tuturor”, a fost mesajul Regelui Felipe și al Reginei Letizia.

Joi, 17 august, în jurul orei 18.00, ora României, o dubă a intrat în mulțime pe artera cea mai populară din barcelona, Las Ramblas. 13 persoane și-au pierdut viața pe loc și peste 100 de oameni au fost spitalizați, printre aceștia din urmă numărându-se și trei români. Vineri, bilanțul morților a crescut la 14.

image
image
image
image
image
image
medic jpg
foto1 viol jpg
ce te impiedica sa ai mai multi bani 1536x864 jpg
bani divort1 jpg
Kate Middleton în negru, GettyImages (1) jpg
legume fructe vitamine naturale jpg
roman bogat cantacuzino1 jpg
Rares Bogdan FOTO Facebook
image
actualitate.net
image
actualitate.net