Regele drogurilor a îngropat 50 de miliarde de dolari

Ultima actualizare:

    Traficantul columbian Pablo Escobar a fost ucis în 1993Foto: Guliver Getty
Traficantul columbian Pablo Escobar a fost ucis în 1993Foto: Guliver Getty

Doi foşti agenţi CIA, Doug Laux şi Ben Smith, caută teancurile de bani ascunse de Pablo Escobar. Acesta avut o avere estimată la 100 de miliarde de dolari pe vremea când controla 80% din traficul de cocaină din SUA! Escobar a îngropat jumătate din bani, pe care acum îi caută cei doi foşti agenţi.

Pablo Escobar, supranumit  “regele cocainei”, a îngropat teancuri de bancnote şi aur în valoare de 50 de miliarde de dolari în diverse locuri secrete din Columbia, Mexic şi Florida. Temutul traficant i-a împuşcat de fiecare dată pe cei care au băgat banii în scunzişuri, pentru ca numai el să ştie unde sunt. După ce a fost împuşcat de autorităţile columbiene, cu ajutorul forţelor speciale americane, la 2 decembrie 1993, a dus cu el secretele în pământ. Avea doar 44 de ani, nu îşi închipuia că va muri înainte să-i spună măcar filui său, Juan Pablo Escobar, astăzi un architect de 40 de ani care îşi spune Sebastián Marroquín, unde a ascuns averea. Nici până acum nu s-au găsit aurul şi banii îngropaţi. Doi foşti agenţi CIA, Doug Laux şi Ben Smith, au misiunea să-i caute. Ei se află deja în diferite zone din Columbia şi fac săpături. Deşi nimeni nu a reuşit vreodată să dea de urma vreunuia din butoaiele de platic şi de metal în care au fost îngropate teancurile de bani, ei sunt convinşi că le vor găsi. Escobar avea câştiguri uriaşe pe vremea cînd conducea cartelul de droguri Medellin. Ajunsese să facă 50 de milioane de dolari pe zi! Marroquín zice că tată lui adunase atât de mulţi bani, încât a ars teancuri de bancnote în valoare de 1 milion de dolari pentru a încălzi-o pe sora lui, Manuela (acum în vârstă de 33 de ani), într-un adăpost în care se ascundeau de poliţie. Arunca cu nemiluita dolarii pe avioane, case şi chiar fosile de dinozauri. Devenit cel mai puternic traficant de stupefiante din lume, columbianul Escobar îi ajuta pe săraci şi se implica în dezvoltarea fotbalului columbian. Însă îi asasina pe politicienii, poliţiştii şi magistraţii care nu se lăsau mituiţi de el. De aceea, a început să fie vânat. În 18 ani, cât acesta a condus cel mai mare imperiu al drogurilor, au fost omorâţi 200 de politişti şi 600 de civili.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net